Kun Leonard Cohenin Hallelujah merkittiin uudeksi tulokkaaksi viime latauslistan neljännelle sijalle, se tosiaan oli 32-vuotiaan levytyksen ensimmäinen näyttäytyminen Suomen listoilla. Aikoinaan sen emoalbumi Various Positions oli suurmenestys (#2), mutta muista syistä – aloitusraita Dance Me to the End of Love kasvoi meillä isommaksi hitiksi kuin missään muualla.
Alkuperäinen Hallelujah kadonnee tilastoista yhtä nopeasti kuin sen coveritkin ovat kadonneet – viimeksi vain muutama viikko sitten Pentatonixin joululevyä pohjustava single. Mutta nuo käväisyt ovat tärkeitä: ilman covereitaan sekä Pentatonix, Jeff Buckley että K.D. Lang odottelisivat yhä ensimmäistä hittimerkintäänsä Suomessa.
Vuonna 1997 kuollut Buckley levytti Hallelujah’n 1994, mutta tilastoitui vasta 2007. Useissa tv-kykykisoissa kuullut versiot tuntuivat mukailevan juuri hänen sovitustaan, joten single kannatti julkaista – esimerkiksi Ruotsin listoilla se viihtyi 16 viikkoa. Kun tuoreen X Factor -voittajan Alexandra Burken versio rynni joulun 2008 brittiykköseksi, Buckley ostettiin sen taakse hopeakorokkeelle.
K.D. Lang levytti biisin 2004, ja taas saatiin odotella, nyt olympiakisoja. Vuoden 2010 talvikisat pidettiin Vancouverissa, ja avajaisissa kuultiin Hallelujah – mikä ettei, olivathan sekä kirjoittaja että esittäjä kanadalaisia. Esitys ylsi latauslistan 25:nneksi, mikä on Langin ainoa sijoitus myös albumitilasto mukaanlukien. Buckley nähtiin singlemyynnin 14. sijan jälkeen vielä midprice-listalla ja Pentatonix siinä oikeassa Top 50:ssä toissavuonna.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti