keskiviikko 30. joulukuuta 2015

Joulukuun Top 30

Joulukuussa Listablogin Facebook-sivulla listattiin menestyneimpiä hittejä, joiden nimessä mainitaan joulu.

1. Wham!: Last Christmas (1984)
2. Hanoi Rocks: Dead by Xmas (1981)
3. Ne Luupojat Surf: Kaikki uskoo joulupukkiin (1990)
4. Band Aid: Do They Know It’s Christmas (1984)
5. Bat & Ryyd: Ryyd-joulu (1989)
6. Marita Taavitsainen: Mistä joulupukki tunnetaan (1998)
7. Juice Leskinen: Jouluvirsi (1985)
8. Leevi and the Leavings: Joulukertomus (1988)
9. Hassisen kone: On jouluyö, nyt laulaa saa (1981)
10. Mariah Carey: All I Want for Christmas Is You (1994)

11. Ne Luupojat Surf: Hauskaa joulua (1992)
12. Los Del Rio: Macarena Christmas (1996)
13. Vesa-Matti Loiri: Sydämeeni joulun teen (1998)
14. Raskasta joulua: Tulkoon joulu (2013)
15. Band Aid 20: Do They Know It’s Christmas (2004)
16. Neljä ruusua: Joulun tähti (1990)
17. Coldplay: Christmas Lights (2010)
18. Whigfield: Last Christmas (1995)
19. Bryan Adams: Christmas Time (1985)
20. Neumann: Jouluaamu (1987)

21. Slade: Merry Xmas Everybody (1973)
22. Big Daddy & Rockin’ Combo: Dead by Xmas (2008)
23. Mud: Lonely This Christmas (1974)
24. Joulumantelit: Joulun pelko (2000)
25. Suvi Teräsniska: Tulkoon joulu (2009)
26. Jani & Jetsetters: Jouluksi kotiin (2006)
27. Anna Hanski: Mä uskon joulupukkiin (1992)
28. Jari Sillanpää: Jouluna rokataan (1996)
29. Nylon Beat: Musta joulu (1999)
30. John Lennon & Yoko Ono: Happy Xmas (War Is Over) (1980)

Tammikuun Top 30:ssä juhlistetaan vuotta 2016 listaamalla hittejä, joiden nimessä on 16 kirjainta. Taitaa olla hiukan tavallista vaikeampi veikattava.

maanantai 28. joulukuuta 2015

Sydämen joulupiikki


Vaikka viikonpäivätkin sanelevat osittain sen, miten joulun aluspäivien sesonkirotaatio näkyy radiolistoilla, niin vuosittaisissa soittomäärissä voi havaita myös ihmeen isoja eroja. Toissavuonna mikään joululaulu ei ylittänyt Top 20 -kynnystä, tällä kertaa tempussa onnistui seitsemän biisiä. Muun muassa ensikertalaisena Leevi and the Leavingsin Jossain on kai vielä joulu (1990).

Ennen vanhaan radio soitti joulumusaa uuden vuodenkin puolelle, mutta nykyisin hana väännetään armotta kiinni viimeistään tapaninpäivänä. Kansa on omaksunut käytännön niin kuuliaisesti, että Spotifyn päivälistat heijastavat tai jopa karrikoivat samaa ilmiötä. Aaton kulminaatiota seurasi joulupäivän romahdus, ja eilen (27.12.) Top 100:sta löytyi enää vain All I Want for Christmas Is You (#57).

Mariah Carey ei kuitenkaan komeillut aattolistan kärjessä Vesa-Matti Loirin hämmästyttävän täsmäiskun takia. Kuten oheisesta käyrästä näkee, Sydämeeni joulun teen ei muina päivinä tehnyt kummoistakaan vaikutusta, mutta loikkasi 22. sijalta ykköseksi ja siitä saman tien 30:nneksi. Careyn seurana graafissa kuvastaa yleistä trendiä kestosuosikki Last Christmas. Klikkaa suuremmaksi.

lauantai 26. joulukuuta 2015

Mokkakreemikakku pöytään!

Joskus vuosia sitten hahmottelin ideaa kirjasta, jonka pitäisi ilmestyä silloin kun Suomen albumilista täyttää 50 vuotta. Eikä se jäänyt hahmotteluksi, vaan suunnittelin rakenteen, muodon, grafiikan ja kuvituksen kutakuinkin pakettiin: tämä rykäistään kasaan sitten, kun on aikaa. Taisin suhtautua skeptisesti tulevaisuudennäkymiin ns. oikeissa töissä.

Kohta on vuosi 2016, ja ekan säännöllisesti ilmestyvän albumilistan julkaisusta tulee kuluneeksi 50 vuotta. Kylläpä aika rientää. Kirjaa ei sattumoisin ole olemassa, intressit ovat siirtyilleet vähän muualle, mutta totta kai merkkipäivä täytyy huomioida. Etenkin kun bisneksen muuttuessa niiden synttärien määrä saattaa osoittautua hyvinkin rajalliseksi. Lupaan harrastaa huomiointia tammikuun mittaan ainakin muutaman kerran.

Tuo eka lista (Top 5) julkaistiin siis helmikuun 1966 Iskelmä-lehdessä ja koski tammikuun myyntiä. Ilta-Sanomat laati yksittäiseksi jääneen topviitosen jo helmikuussa 1965, ja noihin aikoihin myös Suosikin laajan singlelistan sekaan mahtui sekalainen määrä albumeita – siksi Suomen vanhat albumilistat -sivuston ekat tilastot ovat niin vaihtelevan mittaisia.

keskiviikko 23. joulukuuta 2015

Haloo, olen yhä ykkönen


Joulu asettuu viikonpäiviin tänä vuonna niin hankalasti, että on vaikea arvata, koska radio- ja myyntilistoja seuraavan kerran julkistetaan. Seuraava albumilista mittaa pelkästään joulua edeltänyttä aikaa eli kertoo sen todellisen jouluykkösen, mutta ilman täyttä varmuuttakin voimme hyvin kohdella ja juhlia tämänviikkoista ykköstä Adelea sellaisena. Kippis.

Olen kai liikaakin turruttanut itseäni 25-albumin ennätyksiin asenteella ”odottakaapa, kun pöly laskeutuu”. Mutta vähitellen alkaa havahtua siihen, että pöly on jatkanut leijumistaan aika kauan. Hetkinen, Hello on latauslistan ykkösenä jo kahdeksatta viikkoa! Pidin selviönä, että sille käy kuin esimerkiksi Cheek-hitille Timantit on ikuisia; kun jättijyrästä loppuu höyry, pudotaan varsin pian alas eikä pistesaldo lopulta riitä hittivuosilistan kärkeen. Ehkä Hellosta tuleekin 2015-vuosilistan voittaja, ehkä jopa ylivoimaisesti.

No, Hello on yhä ainoa Spotifyn tarjoama 25:n biisi, mikä vahvistaa sen asemia. Mutta Adelea on striimattavissa enemmän kuin tunnutaan tietävän. Vuonna 2010 hän duetoi Daniel Merriweatherin kanssa hienon kappaleen Water and a Flame, joka julkaistiin singlenä vain muutama kuukausi ennen 21:n ilmestymistä ja floppasi jouluruuhkassa pahan kerran. Sitä ei edelleenkään ole kuunneltu kuin puolisentoista miljoonaa kertaa, kun saman Merriweather-levyn toiselle sinkulle Red näytetään lukemia 10,3 miljoonaa. Löytäkää se!

sunnuntai 20. joulukuuta 2015

Koherentimpaa kierrätystä

Albumilistan korkein uutuus on vaatimattomasta sijastaan (#28) huolimatta aika hämmentävä: kolme kuukautta sitten julkaistu 1989, jossa Ryan Adams versioi raita raidalta Taylor Swiftin samannimisen vuoden takaisen menestyslevyn. Tosin suomalaisia ei sekään erityisesti sytyttänyt, tuloksena vain viisi listaviikkoa ja korkein sijoitus kymmenen. Radiosoittoa sen raidat ovat kyllä haalineet kiitettävästi. Tuo 28. sija on muuten meillä Adamsin uran paras.

Erikoista kyllä Top 50:ssä on samaan aikaan toinenkin biisi-biisiltä-tallenne, kun Rajaton kierrätti loppukesällä The Beatlesin klassikkoälppärin Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band. Artistin koko tuotantoa käsitteleviä tribuuttiprojekteja on nähty tilastoissa pilvin pimein, mutta yhteen spesifiin levyyn keskittyviä ei minulle tule Suomen listahistoriasta mieleen muita kuin nuo kaksi. Tuleeko sinulla?

Singlelistalla on vähän eläväisempää, vaikka se taaskaan ei kykene raportoimaan tuoreita juonenkäänteitä. Kakkosena debytoiva Evelinan ja Mikael Gabrielin Honey on saanut sittemmin tehdä striimauksissa tilaa Antti Tuiskun ja Nikke Ankaran uutuudelle Party (papiidipaadi), joka hyökkäsi Spotify-päivälistan kärkeen jo tiistaina. Myös Anssi Kelan Petri Ruusunen on komeillut kärkiviisikossa muutaman päivän.

lauantai 19. joulukuuta 2015

Anna sen lumettaa

Katri Helenan itse säveltämä Joulumaa (1978) nousi eilen ensimmäistä kertaa koskaan Top 20 -radiolistalle (34–16). Tuo on artistillekin paras radiosijoitus yli 20 vuoteen. Latauslistalla biisi käväisi vuosina 2008 ja 2009. Katri Helenan uuden joulualbumin biisejä ei näy sadan soitetuimman joukossa eikä juuri muutakaan tämänvuotista sesonkimusaa. Yle X tuputti omaa Joulusoija-kappalettaan 31 kertaa, millä tienattiin 47. sija. Koska muut eivät sitä soittaneet, Radio Monitorin datasta voi järkeillä (31 soittoa, 1.890.000 impressiota), että yhden Yle X -soiton laskennallinen painoarvo on noin 60.000 kuuntelijaa.

Spotifyn 50 kuunnelluimman joukkoon mahtuu vain yksi jouluveisu – tietenkin All I Want for Christmas Is You – mutta alempana Top 200:ssa niitä piisaa ruuhkaksi asti. Ariana Granden viimevuotinen Santa Tell Me on sijalla 56, ja 76:ntena Frank Sinatra toivoo ihan perustellusti Let It Snow. Joulumaata ei kuitenkaan suoratoistosuosikeista löydy, ehkä siksi että se puuttuu Spotifyn yleiskatsaussivun ”Parhaat joulubiisit” -soittolistalta.

torstai 17. joulukuuta 2015

Sininen muistohetki

On hiljaisen hetken aika. Tämän joulun markkinoille ei julkaistu Smurffien albumia.

Niitä tuli vuosina 1996–2014 yhteensä 23, joista 19 julkaistiin loppuvuonna ja neljä keväällä. Suhdanteet eivät olleet tasaisen laskevia, vaan eniten listaviikkoja (28) keräsi niinkin myöhään kuin vuonna 2011 ilmestynyt Leffa boogie vol. 19. Viimevuotinen menekki jäi kuitenkin pahaenteisen vaisuksi: #smurfie vol. 23 ei jaksanut 33. sijaa ylemmäs.

Muu tarpeellinen näkynee oheisessa graafissa (klikkaa isommaksi). Sellaista vain välillä pohtii, että ekojen smurffilevyjen kohderyhmä on jo vankasti täysikasvuista porukkaa. Vieläkö he muistelevat lapsuuden sinisiä suosikkibiisejä, oliko edes sellaisia? Henkilökohtaista mielipidettä en ole muodostanut enkä aiokaan.

tiistai 15. joulukuuta 2015

Paikallista vientiä

Harvoin törmää sellaiseen bänditulokkaaseen, jonka jäsenillä on jopa 20 vuotta ikäeroa. Albumilistan 20:ntenä debytoineen The Local Bandin kohdalla tälle on ilmeinen selitys: sen neljä jäsentä ovat ennestään varsin tunnettuja toisista kokoonpanoista. Reckless Love, Children of Bodom, Santa Cruz ja The 69 Eyes ovat kaikki yltäneet tilastoissamme vähintään kolmossijalle.

Moisen superkokoonpanon olemassaoloon sisältyy myös hankaluuksia, muun muassa koskien yhteislevyn julkaisuoikeuksia niissä kaikissa maissa, joissa ainakin osa jäsenistä nauttii jopa kiihkeää suosiota. On erilaisia sopimuksia eri levy-yhtiöissä. The Local Bandin Facebook-sivuille ilmaantuikin rumpali Jussi 69:n viesti, jossa faneja kehotettiin tilaamaan albumi Levykauppa Äxistä. ”These guys deliver the record all over the world in just few days and if you ask me i think it’s pretty damn cheap too.”

Halpa on, kyllä: seitsemän coverbiisin minialbumista veloitetaan 13,95 euroa, eli se kuuluisi midprice-listalle. Sinne ei jostain syystä ole sijoitettu halpojakaan uutuuslevyjä enää pitkään aikaan. Kiinnostavaa lienee sekin, lasketaanko ulkomaisten fanien Äxistä tilaamat äänitteet Suomen listalle, ja jos kysyntä äityy tätä kautta hurjaksi, reagoiko Sonyn täkäläisen konttorin kultalevymittari siihen. Levyn nimihän siis on Locals Only.

sunnuntai 13. joulukuuta 2015

Paalupaikka jäi unelmaksi

Tämän viikon otatuksesta saatiin ennakkoa perjantaina julkaistulta Britannian albumilistalta: pystyykö Adele pitämään kolmannen viikon myynnillä takanaan maan toisen vientiylpeyden, vastajulkaistun Coldplayn? Pystyi kyllä, melko selvällä erolla, mutta silti on yllätys, että hopealle jätetty A Head Full of Dreams debytoi Suomessa vasta seitsemäntenä. Bändin neljä edellistä albumiahan ylsivät sijoille 1, 1, 2 ja 1, ja tuo Mylo Xyloton kakkossijakin johtui vajaasta myyntiviikosta.

Adelen 25 jatkaa jyräämistään myös meillä ja on täten ennakkosuosikki joulun ykköseksi. Tuontiäänite joulumyynnin kärjessä tai edes kärkikamppailussa on 2000-luvulla muuttunut melkoiseksi harvinaisuudeksi Suomessa. Luettelen tässä viikon 51 listojen korkeimmalla majailleet ulkomaiset artistit vuosina 2000–2014.
2000: The Beatles #1
2001: Gregorian #5
2002: Elvis Presley #3
2003: Red Hot Chili Peppers #12
2004: Helmut Lotti #3
2005: Il Divo #1
2006: Basshunter #4
2007: Led Zeppelin #11
2008: Guns n’ Roses #7
2009: The Baseballs #1
2010: Michael Jackson #9
2011: Michael Bublé #3
2012: Michael Bublé #7
2013: One Direction #11
2014: AC/DC #7

perjantai 11. joulukuuta 2015

Avaruudellinen viive


Radiolistan tunnelma on varovaisen odottava ennen parin seuraavan viikon joulumyllerrystä. Huomiota herättää yksi piikki: Ville Gallen ja Sannin Lähtisitkö loikkasi 24. sijalta neljänneksi. Top 20:n tulokkaat sijoilla 16–20 ovat kaikki kotimaisia, ennakoiduimpina Juha Tapion (Eläköön #16) ja Anna Puun (Kohta vapaita #18) tämänsyksyisten albumien kakkoslohkaisut.

Jonne Aaronin Ei tää rakkautta oo (#19) lohkesi sen sijaan edellissyksyiseltä levyltä, ja sijan 17 Lucas (Täydellisen epätäydellinen) ei ole albumia vielä julkaissutkaan. Kyseessä on 16-vuotias espoolaisheppu, joka mielenkiintoista kyllä on onnistunut nousemaan keski-ikäisradio Suomen soitetuimpien ykköseksi.

Mielenkiintoinen on myös sija 20, jota pitää Samuli Edelmannin kolmen vuoden takaisen joulualbumin raita Avaruus. Tuo Walking in the Air -suomennos kävi tuoreeltaan latauslistan yhdeksäntenä, mutta ei tuolloin vielä saanut radioasemia juurikaan reagoimaan. Jouluhiteistä sijoille 34 ja 35 ehtivät jo Katri Helenan Joulumaa ja Suvi Teräsniskan Top 10 -kokoelman päätöskappale Hei mummo. Katri Helenan uuden joululevyn kappaleet sen sijaan eivät ole väräyttäneet viisareita.

tiistai 8. joulukuuta 2015

Kohtalokkaat kakkoset

Kun Robinin Yhdessä-albumi yllättäen debytoi listakakkosena viikolla 42, arvelin sillä aiempien Robin-levyjen käytöksen perusteella olevan mahdollisuuksia napata paalupaikka myöhemminkin. Koska mikään sen biiseistä ei ole kasvanut merkittäväksi hitiksi, tuo mahdollisuus näyttää nyt vähäiseltä. Yhdessä on silti tällä viikolla yhdeksän sijaa ylempänä (#5) kuin sen ykkössijan aikoinaan estänyt Juha Tapion Sinun vuorosi loistaa – ja jopa pykälän ylempänä kuin vasta viikkoa myöhemmin julkaistu Cheekin Alpha Omega.

Tilanne on/oli seuraamisen väärti siksi, että Robinilla olisi ollut paikka nousta ZZ Topin ennätyksen jakajaksi siinä, kuinka monella peräkkäisellä ykkösellä artisti on Suomessa aloittanut albumilistauransa. Tuo ennätys on viisi, tekijöinä Eliminator, Afterburner, Recycler, Greatest Hits ja Antenna vuosina 1984–1994.

Koska Robin ja ZZ Top olivat julkaisseet albumeita jo ennen kärkilevyjään (Koodihan meni suoraan midpriceen), ainoa neljällä ekalla albumillaan ykköseksi yltäjä on edelleen Poets of the Fall. Seuraksi oli tänä syksynä tyrkyllä JVG, mutta 247365 jäi Robinin tapaan kakkoseksi. Duolla olisi ollut tarjota saavutukseensa merkittävä kylkiäinen, sillä sen kaikki neljä albumia sisältävät myös vähintään yhden ykkössinglen. Tarkenee on vuoden isoimpia kotimaisia hittejä.

sunnuntai 6. joulukuuta 2015

HH! vai DD?

Albumilistan korkein ja lähes ainoa uutuus on 16.–17. lokakuuta taltioitu Haloo Helsingin keikkajulkaisu Arena (#4), joka sisältää kaksi cd:tä ja dvd/blurayn. Jos Arena livelevyn nimenä kuulostaa tutulta, niin Duran Duran nousi sellaisella kahdeksanneksi vuonna 1984. Arenan seurana viimevuotinen Kiitos ei ole kirosana roikkuu platinapainoksineen mukana 59. listaviikollaan sijalla 39.

KEOK jyräsi pitkään kahdessa tilastossa yhtä aikaa, kun alkuperäinen versio siirrettiin alkukesällä midpricelistalle, mutta se ja kaikki muutkin ovat saaneet tehdä tilaa pelkille joulualbumeille. Sen sijaan päälistan Top 10:een niitä ei mahdu yhtään, vaikka pientä etenemistä onkin havaittavissa. Tämän vuoden kotimaiseksi lahjasuosikiksi taitaa niiden sijasta osoittautua Waltteri Torikka, joka kärkkyy jo kakkosena Adelen paalupaikkaa.

Uutuuksien tilalla tarjolla on paljon re-entryjä – aika tervetulleitakin, koska niiden ensikäynnit jäivät yllättävän lyhyiksi. Bo Kaspers orkester poistui kolmen, Michael Monroe viiden ja 5 Seconds of Summer kolmen viikon jälkeen. Maija Vilkkumaallekin kahdeksan viikon visiitti on lyhyt huomioiden Vain elämää -noste ja se, että hänen kaikki aiemmat studioalbuminsa pysyivät mukana vähintään kaksi kertaa noin kauan.

lauantai 5. joulukuuta 2015

Seikkailu jatkuu


Eilen albumin julkaisseen Coldplayn merkittävin suosiokausi on kestänyt jo toistakymmentä vuotta. Tämä ei tietenkään ole aivan ennennäkemätöntä, mutta usein tässä vaiheessa megabändit alkavat kiinnittää vähemmän huomiota siihen, sisältyykö jokaiselle albumille kunnon singlebiisejä – stadionit täyttyvät ilmankin. Coldplayn kunnianhimo oikeisiin, radiossa soiviin hitteihin ei kuitenkaan näytä hiipuneen.

Vaikka Suomessa yhtyeen mikään biisi ei ole edennyt jättisuosioon, raskas keskisarja saavutetaan joka kerta. X&Y:llä (2005) oli Speed of Sound***, Viva la vida or Death and All His Friendsillä (2008) Viva la vida**, Mylo Xylotolla (2011) radioykkönen Paradise** ja Ghost Storiesilla (2014) A Sky Full of Stars**. Linja pitää A Head Full of Dreamsin ekalla sinkulla Adventure of a Lifetime. Se loikkasi radiolistalla 17. sijalta viidenneksi ja kankean alun jälkeen myös Spotifyn tuoreimmalla päivälistalla sijalle 26.

Kahdelta edelliseltä pitkäsoitolta irtosi kaksikin Top 10 -radiosuosikkia, joten hittiorientoituneisuus saattaa olla jopa kasvussa. Viisi vuotta sitten tuli lisäksi jouluhitti Christmas Lights, joka on mukana Facebook-sivuillamme pyörivässä joulukuun Top 30:ssä. Tuo listaus ei ole yhtä ”virallinen” kuin aikaisemmat (lue: järjestys saattaa tuntua satunnaiselta), koska listakulttuuri ja jouluhittikulttuuri eivät tunnetusti ole järin yhteensopivia. Sillä, että All I Want for Christmas tekee joka joulu pikavisiitin latauslistalle, ei kerää ajankaan kanssa erityisen kookasta pistepottia.

torstai 3. joulukuuta 2015

Sinun hittiesi tähden

Tänään on kulunut sata vuotta säveltäjä/levytuottaja Toivo Kärjen syntymästä. Ainakin Helsingin Sanomiin ja Ilta-Sanomiin painettiin sen kunniaksi isot jutut, joissa oli sama pääkuva. Ylisanojen katteeksi artikkeleissa oli aika vähän faktaa menestyksestä tai ylipäätään yksittäisistä hiteistä. Kärjen huippukausi osui aikaan ennen ylläpitämääni tilastohistoriaa (1961–), mutta katsastetaan sitä mitä voidaan.

1960-luvun alussa Kärki oli voimahahmona mukana tangokuumeessa, jonka laannuttua mies vielä kruunasi vuosikymmenensä voittamalla samana vuonna euroviisukarsinnat (Kuin silloin ennen) ja Syksyn sävelen (Sanat eivät riitä kertomaan).  1970-luvulla hittikynä kuivui, mutta 1990-luvun alussa listoilla nähtiin muutama kierrätys: Tapani Kansan Täysikuu, Samuli Edelmannin Sinun silmiesi tähden ja Ressu Redfordin Jos vielä oot vapaa.

Tässä kymmenen eniten listapisteitä kerännyttä Kärjen sävellystä.
1. Taisto Tammi: Tango merellä ****** 1963
2. Eila Pienimäki: Tulenliekki ****** 1961
3. Tapio Rautavaara: Vangin laulu **** 1967
4. Pasi Kaunisto: Sanat eivät riitä kertomaan *** 1969
5. Jarkko ja Laura: Kuin silloin ennen *** 1969
6. Esko Rahkonen: Rakasta, kärsi ja unhoita *** 1967
7. Tapio Rautavaara: Tuopin jäljet *** 1964
8. Markus Allan: Liljankukka ** 1964
9. Seppo Hanski: Anneli Anneli Anneli ** 1965
10. Taisto Tammi: Tangotyttö * 1963

tiistai 1. joulukuuta 2015

Merkkikuukausi 12/2015

Sarjassa juhlitaan artisteja, joiden ensikäynnistä Suomen listoilla tulee tässä kuussa kuluneeksi pyöreähköjä vuosia.

50 vuotta: Fredi
50 vuotta: The Who

Ruotsista keksitty Roskisdyykkarin balladi -single oli silloisen Folk-Fredin eka listamerkintä. The Who avasi pelin klassikollaan My Generation, vaikka kotona briteissä oli tullut kaksi Top 10 -menestystä jo ennen sitä.

45 vuotta: Santana
Yli vuoden listalla viihtyneen Abraxas-albumin taival alkoi joulukuussa 1970. Santanan (joka alkujaan oli ihan oikea yhtye) taival jatkunee yhä, uusin visiitti nähtiin toissakesänä.

40 vuotta: Pekka Himanka
Yksi tarunhohtoisimmista kotimaisista yhden hitin ihmeistä. Tuo hittihän oli Kankaan kaunis Katriina.

30 vuotta: The Cult
Seitsemän lista-albumin (joista kolme Top 10:ssä) putki alkoi ytimekkäästi nimetyllä Lovella.

25 vuotta: EMF
Harvapa osasi arvata Unbelievable-singlen debytoidessa tilastoissamme, että puoli vuotta myöhemmin se nousisi USA:n ykköseksi.

20 vuotta: Apulanta
Hajonnut-ep (mukana Mitä kuuluu) ei ollut yksi niistä 22:sta singlemyyntilistan ykkösestä, vaan jäi vain kakkoseksi.

15 vuotta: Dido
15 vuotta: Erykah Badu

Kahdesta liki yhtäaikaisesta Didon jättihitistä ensiksi ehti Eminem-yhteistyö Stan – toinenhan oli Roswell-tunnari Here with Me. Badun esittäytymisväline oli Mama’s Gun -albumi.

5 vuotta: Arttu Wiskari
Mökkitie oli se paikka, jossa Sirpa ja Tuntematon potilas nauttivat Kahvimaitoa Ikuisesti kahdestaan.