lauantai 1. toukokuuta 2010

Pakko katsoa 5: Words

Listablogin epäsäännöllisessä sarjassa esitellään hämäriä mutta sivistäviä videonäkymiä hittihistoriasta.

Vaikka viimeksi puhuin In-gridistä aitona yhden hitin ihmeenä, hänellä on vielä matkaa mieheen, joka runsaiden You Tube -näytteiden perusteella on kohta kolmekymmentä vuotta kiertänyt tv-ohjelmia esittämässä yhtä biisiä. Se oli Suomessakin vuoden 1983 suurin hitti ja nosti samannimisen albumin puoleksi vuodeksi listalle (korkein sija 2), vaikka valtaosalla ihmisistä ei liene mitään muistikuvaa ranskalaisen F.R. Davidin muusta tuotannosta.

Oheisen Words-videon jälkeen David hiukan karskiutti lookiaan käärittyine pikkutakinhihoineen ja lyhyempine hiuksineen, mutta olennaisuudet olivat mukana alusta asti. Miestä ei ole ikinä nähty ilman tummia laseja ja vain harvoin ilman valkoista Fender Stratocaster -kitaraa. Playback-esityksissä hänen satunnaiset rämpyttelynsä eivät yleensä tunnu korreloivan lainkaan siihen, kuuluuko biisissä kitaraa vai onko peräti soolo.

Vuonna 1997 hommaa piristettiin remixillä, jossa vieraili laulajatar Winda ja jonka videossa oli musta kitara! Sen korvasi pian valkoinen, johon kohta keksittiin koristeeksi nuottiavain. Toissavuonna alkoi dramaattinen muutos: David esiintyi taustabändin kera ja spiikkasi biisin livenä, ja lopulta viime vuonna yli kuusikymppisenä hän jopa lauloi Wordsin oikeasti sekä Espanjan, Saksan että Italian televisiossa. Mitä seuraavaksi – joko maailma olisi valmis näkemään F.R. Davidin silmät?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti