torstai 6. toukokuuta 2010

X- vai Y-vitamiini?

Marja Tyrnin eli Aku Hirviniemen odotettu nousu singlelistalle aikaansai kiinnostavan pähkinän. Vaikka hittejä on ennenkin tahkottu roolihahmon nimissä, niin oliko kukaan niistä eri sukupuolta kuin esittäjänsä? Ensimmäiseksi tulee mieleen Divine eli Harris Milstead, mutta Divine oli pikemminkin alter ego, jonka nimissä saattoi toimia jopa näyttelijänä. I’m So Beautiful kävi singlelistalla 1984, ja Milstead kuoli 1988.

Ihan samanlaisena en pitäisi myöskään tapausta Bart Simpson, jonka äänenä toimii Nancy Cartwright. Hän oli päävokalistina The Simpsonsin kummallakin hitillä Do the Bartman ja Deep Deep Trouble (molemmat 1991). Enkä euroviisuvoittaja Dana Internationalia (1998), joka on oikea transseksuaali. Muistavatko lukijat muita marjatyrnejä?

Adam Lambertin albumin re-entry neljäntenä on Top 50 -aikakauden korkein, eikä Top 40:ssäkään nähty muinoin kuin kolme korkeampaa. Hän on myös ylempänä kuin kukaan muu ulkomainen mieslaulaja tänä vuonna. Siis mieslaulajaSlash ylsi toki kakkoseksi. Viikon korkein uutuus Bullet for My Valentine menestyy viisi sijaa paremmin (3) kuin edellisellä levyllään.

5 kommenttia:

 1. Danasta ja Euroviisuista tuli mieleen tietenkin Verka Serduchka ja Dancing Lasha Tumbai sijalla 2. Verka saattaa kyllä olla roolin suuren vuoksi alter ego, en tunne niin tarkkaan. Toisaalta minusta raja on kyllä vähän häilyvä, mutta tarkoittanet että Harris Milsteadia ei tunneta oikeastaan mistään muusta kuin Divinesta. Nimittäin voisin kyllä kuvitella, että Marja Tyrnikin saattaisi esiintyä näyttelijänä leffassakin.

  VastaaPoista
 2. Ainakin Vesa-Matti Loiri ja Aake Kalliala ovat esittäneet naishahmoja aivan Marja Tyrnin hengessä hyvin menestyneillä albumeilla, mutta albumien sinkkulohkaisuja esittivät mieshahmot (Jean-Pierre Kusela ja Trio Erektuksen levyllä Herra 47). Jope Ruonansuu ja Heikki Kinnunenkin taitavat olla tehneet saman. Yhtään singlelistakävijää en kyllä pysty keksimään.

  VastaaPoista
 3. Aivottomat ostaa jotain hikistä adam lamperttia koska se soi radiossa. lol

  VastaaPoista
 4. Jaa että Marja Tyrni näyttelisi elokuvassa vaikka Tarja Halosta, ja krediitteihin olisi merkitty Marja Tyrni eikä Aku Hirviniemi? Kai sekin on mahdollista... ja ne Divinen esittämät hahmot olivat kovin divinemaisia, vaikka nimi oli muu.

  VastaaPoista
 5. Siirryit sujuvasti suoraan Danasta Adam Lambertiin. Hetken jo ajattelin...mutta kai se oli tahatonta komiikkaa.

  VastaaPoista