lauantai 22. toukokuuta 2010

Jotain tarttuu tapettiin

Koko kevään vähän liian staattisena seesteillyt singlelistan kärkipää sai tällä viikolla kaivattua vaihtelua. Toivottavasti osa nousijoista kykenee haastamaan iänikuiset stereolovet ja mikäboogiet pitemmänkin aikaa. Viime viikollahan neljänneksi ja kahdeksanneksi ilmestyneet Kinetik Control ja Eminem katosivat johonkin saman tien. Jenkkiykkösenä komeilleen Not Afraidin pikavisiitti voi tuntua yllättävältä, mutta edellinen Eminem-albumi Relapse ei poikinut meillä yhtään singlelistamerkintää.

Eniten kestokykyä toivotan belgialais-ruandalaiselle Stromaelle, jonka Alors on danse on vallannut aika monen Euroopan maan listakärjen. Siitä saisi kernaasti tulla suurin ranskankielinen hitti sitten hiljattain täällä esitellyn Tu es foutun (2002), ja muutenkin olisi kiva saada pitkästä aikaa kunnon poptähti myös manner-Euroopasta. Tässä hiphopparista dance-artistiksi siirtyneessä hontelossa hepussa on potentiaalia.

Kakkosena debytoineen California Gurlsin jatkoa on huippuvaikea ennustaa, jos tutkailee sen esittäjien Katy Perryn ja Snoop Doggin ansioluetteloa. Keskimääräinen Perry-hitti on viihtynyt singlelistallamme 16 viikkoa, mutta Snoopin kahdeksan aiempaa esitystä/vierailua ovat kestäneet yhteensäkin vain 12 viikkoa! Joka tapauksessa Snoop on nyt ylempänä kuin koskaan – Vaton yksiviikkoinen piipahdus alkuvuonna 2007 ylettyi kolmoseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti