torstai 20. toukokuuta 2010

Terästä aikojen perästä

Albumilistalle ryöpsähti nimiä, joita lienee turha odottaa ilmestyviksi radio- tai latauslistoille. Rytmihäiriön Surmantuoja debytoi neljä sijaa edeltäjästään petraten kuudentena, Pariisin kevään Astronautti edeltäjäänsä sivuten 12:ntena ja Kemmurun Meiltä puuttuu kaikki selvästi edistyen 13:ntena. Mä tarjoon -sinkullaankin menestyvän Brädin esikoinen Repullinen hiittiä on sijalla 14 ja Danko Jonesin kolmas listamerkintä Below the Belt sijalla 19.

Tyyliään vaihtaneen Mariskan menneisyyttä on muisteltu aika ristiriitaisesti. Helsingin Sanomien jutussa hänen kolme rap-albumiaan ”jäivät vaille listamenestystä”, Rumbassa taas ne olivat ”aidosti menestyneitä ja kiitettyjä”. Niiden korkeimmiksi sijoiksi rekisteröityivät 23, 9 ja 11, ja varsin samassa linjassa (16) on myös uusi Mariska & Pahat sudet. Sinkkulistaltakin tuli muinoin hyviä numeroita, vaan ei niin hyviä kuin Kymppilinjan tämänviikkoinen kolmossija. Mariskahan on Minä-biisin vieraileva laulaja.

Kiinnostava lukunsa on 46:nneksi ilmestynyt 30-vuotisjuhlajulkaisu Judas Priestin albumista British Steel. Vaikka se sisältää kolme bändin neljästä Top 30 -brittihitistä, levy ei aikoinaan noussut Suomen listalle. Seuraavan vuosikymmenen aikana Top 20:ssämme nähtiin seitsemän Priest-albumia. Jostain syystä suomalaiset ryhtyivät ostamaan raskasta rockia vuonna 1981, jolloin – vasta – myös AC/DC ja Motörhead nousivat listanimiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti