keskiviikko 12. toukokuuta 2010

Pakko katsoa 6: Meiä Veera

Listablogin epäsäännöllisessä sarjassa esitellään hämäriä mutta sivistäviä videonäkymiä hittihistoriasta.

Merirosvoradio (1974–76) oli TV1:n suosittu komediasarja, jossa – tuntuuko tutulta – oli myös musiikkivierailijoita. Vakioesiintyjäkaartiin kuulunut Erkki Liikanen pääsi hänkin vetäisemään yhdessä Kari Tapion kanssa levyttämältään Aikapommi-albumilta biisin Meiä Veera, jonka hän ihan nokkelasti ”suomensi” ja sovitti Buck Owensin ja Susan Rayen kantrihitistä Arms Full of Empty.

Syntyy vaikutelma, että pätkä kuvattiin häthätää ohjelma-ajan tilkkeeksi. Petra Frey, Pekka Laiho ja Esko Roine loikkivat Liikasen takana sangen ex tempore, eikä vokalisti erityisemmin tunnu satsaavan huulisynkkaan. Esimerkiksi Hullujussi esiintyi samassa show’ssa sentään ihan livenä (löytyy You Tubesta). Mutta lopun vääntäytyminen käsinseisontaan on hieno!

Meiä Veera nousi sinkkukakkoseksi ynnä jukebox-listan ykköseksi ja Aikapommikin lp-listan kahdeksanneksi. Pian Liikanen lauloi samaan karjalaishenkeen Evakkorekeä Syksyn sävelessä voittaen kisan ennätyksellisellä äänivyöryllä. 1976 hän uusi voittonsa Jokkantii-kappaleella. Liikanen ja toinen Merirosvoradio-näyttelijä Heikki Kinnunen toimivat vuosikausia kilpailevien Seura- ja Apu-lehtien mainoshahmoina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti