tiistai 4. toukokuuta 2010

Lisää leidejä

Musiikkipäällikkö Sami Virtanen kertoo blogissaan, että The Voice ei kuunteluta soittolistaehdokkaitaan etukäteen millään testiryhmillä, vaan pistää ne suoraan radioon ja tutkii yleisöreaktioita noin 30 soittokerran jälkeen. Tällöin näet keskimääräinen kuuntelija on saanut sen korviinsa kuusi kertaa, mikä tutkimusten mukaan on sopiva annos ”lopullisen” mielipiteen muodostamiseen.

Ilmeisesti harva radio harrastaa tätä. Nimittäin jos useampi harrastaisi, niin monet biisit ymmärtääkseni tekisivät Music Control -radiolistalla näyttävän debyytin ja putoaisivat saman tien odottamaan uutta nousua. Tätä ei kuitenkaan tapahdu kuin aniharvojen jättisuosikkien kohdalla. Silloinkin tilanne on tulkittavissa niin päin, että odotettua kappaletta on alkuun veivattu uutisluonteisen innokkaasti ja rotaatio on sitten normalisoitunut.

Tällä viikolla 20 soitetuimman joukkoon tultiin kahdella jättiloikalla, joista toinen on yllätys ja toinen tosiaankaan ei. Anna Puun kakkosalbumin maistiainen Riko minut eteni 41–15 ja Lady Antebellumin Need You Now 38–17. USA:ssa huippusuosittu kantriryhmä soi kosolti NRJ:llä ja Novalla sekä hiukan muillakin. Ykkösenä jatkava En haluu kuolla tänä yönä on laajentanut yleisöpohjaansa myös Iskelmän kuuntelijoihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti