lauantai 8. toukokuuta 2010

Kaksin kesään

Näin Darren Hayesin 38-vuotissyntymäpäivänä voi hyvin kertoa Listablogin tulevasta kesäsarjasta. Hayeshän tuli tunnetuksi australialaisduo Savage Gardenin laulajana, ja sarjassa esitellään Suomen listahistorian 30 menestyneintä duoa. Tiedän vihjanneeni taannoin jotain muuta, mutta menköön se ensi vuodelle.

Duo on tässä käsitetty aika väljästi. Esimerkiksi Ismo Alanko Teholla olisi kelvannut, jos pisteet olisivat riittäneet 30 parhaan joukkoon. Vaya con Diosin diskasin, koska se näyttäytyi duona vain yhdellä lista-albumillaan. Tarjontaa silti riitti, sillä ulos jouduttiin jättämään muun muassa Mel & Kim, Milli Vanilli, Cat Cat, Solid Base, Beats & Styles ja La Bouche.

Paremmuutta määrittelivät albumilistaviikot, listakäyntien, ykkössijojen ja hittinappien määrä sekä myös listauran pituus. Kirjassani yhtenä kriteerinä ollutta arvioitua kokonaislevymyyntiä ei otettu tähän. Ei myöskään duopuolikkaiden omia menestyksiä, esimerkiksi Darren Hayesin muutamaa soolohittiä.

Tuloksia saa vapaasti veikata – tai sitten Savage Gardenin sijoitusta, koska muita läsnäolijoita en vielä paljasta. Paitsi sen, että kärkiviisikko on kaikki eri maista, eikä yksikään Australiasta.

5 kommenttia:

 1. No, Nylon Beat ainakin tulee etsimättä mieleen.

  VastaaPoista
 2. Pet Shop Boys, Roxette, Modern Talking...

  VastaaPoista
 3. Pet Shop Boys (Uk), Roxette (SWE), Modern Talking (GER) ja Baccara (SPA). Suomen edustaja viiden joukossa on ehkä jo edellä mainittu Nylon Beat. Jos lista perustuisi puhtaaseen levymynntiin niin Matti ja Teppo olisivat ihan omassa luokassa.

  VastaaPoista
 4. No jos mä arvaan vaikka ton Savage Gardenin sijoituksen... Kahdestoista?

  VastaaPoista
 5. Milloin Pennanen jatkaa tätä? Arvuutteluja on tullut, mutta mikä on virallinen totuus?

  VastaaPoista