tiistai 25. toukokuuta 2010

Laitoin heidät nettiin

Music Control -radiolistan 20 soitetuimman joukkoon eli minun kirjoissani listahiteiksi etenivät tänään seuraavat kappaleet.

12. (23) Laura Närhi: Jää mun luo
Kuutamolla (se ei mee pois) oli 2000-luvun kovimpia radiohittejä, mutta varsinaisen post-Kemopetrol-soolouran avaus kangerteli kolmisen kuukautta huonommilla sijoilla ja nousee vasta nyt päästyään Iskelmä-radion soittoon. Toivottavasti elokuiselta albumilta saadaan seuraavaksi vauhdikkaampi näyte – onhan biisintekoseurana Matti Mikkola (Tehosekoitin).

15. (24) Train: Hey Soul Sister
Jo setäosastolle ehtineen kalifornialaisbändin yllättävä paluuhitti. Comebackin hankaluudesta kertoo se, että biisi saavutti USA:ssa parhaan listasijansa (3) vasta kahdeksan kuukautta julkaisunsa jälkeen! Nyt Train on listayhtye meilläkin ja soi nuorisotaajuuksien lisäksi Novassa.

18. (30) Timbaland ft Katy Perry: If We Ever Meet Again
Tämä oli ennestäänkin hitti, korkeimmillaan singlemyynnin yhdestoista. NRJ:n tehorotaatiossa.

19. (42) Jenni Vartiainen: Nettiin
Kohutun Seilin toinen lohkaisu rekisteröi eniten pisteitä Yle X:stä. Suurimman Jenni-hitin Ihmisten edessä tapaan Teemu Brunilan kirjoittama. Edeltäjä En haluu kuolla tänä yönä roikkuu yhä listakakkosena keräten taajimmat soitot The Voicelta, joten Nettiin saattaa joutua odottelemaan huippusijoituksia.

12 kommenttia:

 1. Tuosta näkee, millainen valta radion musiikkipäälliköllä on. Iskelmän Ari Ojala teki Laura Närhen biisistä "listahitin", vaikka se ei kiinnostaisi ketään muuta. En ole edes kuullut biisiä, koska en kuuntele Iskelmää.

  VastaaPoista
 2. Ei ihan noin sentään. Biisin pisteistä vain 20 prosenttia tuli Iskelmältä, mutta ilman tuota parannusta se roikkuisi edelleen jossain 25. sijan kieppeillä. Ei yksittäisen aseman soitoilla kohota korkealle, nykyään ei edes Novan, joka vähensi huippurotaatiotaan.

  VastaaPoista
 3. Eikös Radio Rockin 10 kertaa päivässä soittamat jenkkibändit noussu listalle? Ei ole nykyään tullut sitä kuunneltua, mutta ainakin vuosi sitten vielä siellä soi aina pari hirveetä jenkkirankutusta n:10 kertaa päivässä. Siitähän ihmiset purnasivatkin Radio Rockin omissa blogeissa "Suosittu postiosuus 2.10.2009 8:33:15"

  VastaaPoista
 4. On eri asia soittaa bändiä kymmenen kertaa päivässä kuin bändin yhtä biisiä kymmenen kertaa päivässä. En ole koskaan huomannut minkään suomalaisen kanavan soittaneen mitään biisiä viikon aikana 70 kertaa – NRJ:ssä on joskus takavuosina päästy lähelle.

  VastaaPoista
 5. Taisi käydä niin, että Lauran biisi alkoi soida Vartiaisen hitin kanssa samoihin aikoihin jääden viimeksi mainitun jalkoihin.

  VastaaPoista
 6. Siis kyllä se Radio Rock soitti pahimmillaan yhtä ja samaa biisiä, muutamilta jenkkiartisteilta 7-10 kertaa päivässä. Yhtenä esimerkkinä viime kesältä muistan Green Dayn Peacemaker, jota radio rock on nyt soittanut yhteensä reilut 1100 kertaa. Vastaavia oli Linkin Parkin New Divide, Danko Jonesin Code of the Road, joku Shinedownin biisi sekä pari Disturbedia. Tältä vuodelta en osaa nyt sanoa mitään, koska en ole kuunnellut tänä vuonna minuuttiakaan Radio Rockia johtuen juuri noista tuhannen soiton jenkkibiiseistä.

  VastaaPoista
 7. No soitto.infostahan tuon näkee, jos sen metodeihin luottaa. Tässä yhden kesä-heinäkuun 2009 vaihteen viikkosoittomäärät.

  metallica cyanide (46)
  linkin_park new divide (38)
  papa_roach hollywood whore (38)
  pearl_jam brother (38)
  kotiteollisuus mahtisanat (34)
  shinedown second chance (34)
  guns_n'_roses Street Of Dreams (33)
  green_day peacemaker (33)
  marilyn manson arma-goddamn-motherfucker-geddon (33)
  ac/dc anything goes (32)

  Tässä taas viimeksi kuluneen vuoden aikana soitetuimmat. Nämä numerot ovat huolestuttavan isoja.

  nickelback burn it to the ground (1173)
  linkin_park new divide (1125)
  green_day peacemaker (1095)
  the_used blood on my hands (1047)
  pearl_jam the fixer (915)
  foo_fighters wheels (857)
  creed overcome (853)
  papa_roach hollywood whore (851)
  alice_in_chains check my brain (794)
  billy_talent rusted from the rain (756)

  VastaaPoista
 8. Nuo listaukset saavat minut tuntemaan epämääräistä kammoa ja puistatusta. Niitä olen kyllä tuntenut aina silloinkin, kun jossain on vahingossa joutunut taustalla Radio Rockia kuuntelemaan. Taitaisin melkein kuunnella ihan mitä tahansa Radio Aaltoa mieluummin.

  VastaaPoista
 9. Itsekin kavahdan Radio Rockin suosimaa jenkkityyliin täsmätuotettua sairaalahygieniarokkia. Hämmästyttävän hengetöntä ja särmätöntä musiikkia nämä nickelbackit. Mutta kuten Timo on sanonut, hyvällä listalla pitää olla huonoa musiikkia.

  VastaaPoista
 10. Paitsi jenkkirokkia tuosta näkyy myös, että Kotieteollisuus saa kyllä kiittä Radio Rockia. Ainoana suomalaisena bändinä. Etenkin kun Mahtisanat ei ole ensimmäinen eikä ainoa voimasoitettu.

  VastaaPoista
 11. Pistäkää hyvät inehmot radionne kiinni ja ostakaa sitä musiikkia mitä haluatte kuunnella. Ja laskekaa piruuttanne soittokerrat joka ainoalle biisille.
  terv. Darkside of Elimäki

  VastaaPoista
 12. Taitaa Suomipoppia vaille kaikki asemat soittaa eninten jenkkimusiikkia. Kuitenkin tuo Radio Rockin soittaminen on jotain ihan naurettavaa. Tuossa Timpankin esimerkissä taitaa kaikki artistit olla Pohjois-Amerikasta. Liekköhän samaa skeidaa muissakin Euroopan maissa? Pelkkää jenkkirankutusta radioissa.

  VastaaPoista