perjantai 26. elokuuta 2011

Top 40 osa 39: #2

Listablogin kesäsarjassa muistellaan Suomen albumilistan sattumuksia sijoilla neljästäkymmenestä yhteen.

Toiseksi jääminen on joskus niin traumaattista, että voimme empaattisesti todeta kaikkien pisimpään listakakkosina viruneiden albumien päässeen onneksi myös ykkösiksi: Anssi Kelan Nummela ja Pikku G:n Räjähdysvaara 10 viikkoa, Juanesin Mi sangre 11 viikkoa ja Lauri Tähkä & Elonkerjuun Tuhannen riemua huimat 15 viikkoa. Sen sijaan Suvi Teräsniskan Rakkaus päällemme sataa vietti perintöprinsessana yhteensä seitsemän viikkoa neljän eri ykköslevyn takana yltämättä koskaan kärkeen.

Pisimmän listansisäisen loikan kakkoseksi teki Omara Portuondon Flor de amor sijalta 38. Ainoa re-entry kakkossijalla on ollut Kolmas nainen -kokoelma Ura ja ainoa siitä suoraan ulos (midpriceen) katoaja Jenni Vartiaisen Seili. Kaksi albumia ehti hopeakorokkeelle vain kahden listaviikon mittaisella urallaan: Placebon Battle for the Sun ja Staminan Vanhaa paskaa.

Viisi Hectorin, neljä Iron Maidenin ja neljä Juice Leskisen albumia on käynyt korkeimmillaan toisena, mutta jokaisella noista on myös neljä ykköstä. Tämän kvartetin parasta ikinä ovat kolmen albumin kakkossijat: Ace of Base, Megadeth, Village People ja Eric Clapton, joista viimeksimainittu pääsi kauan sitten kärkeen Cream-yhtyeen jäsenenä. Bändissä ykköseksi nousseista laulajista Agnetha Fältskogilla ja Timo Rautiaisella on kaksi soolokakkosta.

Kahta kakkosalbumia huippusuorituksenaan pitää myös koko tämä rykelmä: Jamppa Tuominen, Kate Bush, Elton John, Leningrad Cowboys, 2 Unlimited, The Crash, Eagles, Suurlähettiläät, Laura Branigan, Leonard Cohen, Hanna Pakarinen, The Corrs, Apocalyptica, Disturbed, Mireille Mathieu, Heart, Sunrise Avenue, Tanita Tikaram ja 27 Top 20 -singleä julkaissut Britney Spears.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti