torstai 11. elokuuta 2011

21 on kakkonen ja ykkönen

Kun yhä hieman epäajankohtainen Intiaanikesä Vol. 3 eteni albumilistan kärkeen, kakkoseksi peesanneesta Adelen 21:stä tuli kolmas tapaus, joka vanhoilla säännöillä olisi listaykkönen, mutta nyt ei ole. Koko Yleisradion 16-vuotisen kokoamispestin ajanhan various-kokoelmat eliminoitiin viralliselta albumilistalta maailmalla hyväksi koetun käytännön mukaisesti, mutta viime vuoden alussa ne otettiin mukaan. Kaksi edellistä keissiä olivat Lady Gaga ja SMC Lähiörotat, joiden paalupaikan esti Leijonat-kokoelma.

Sija 23 ei ehkä kuulosta kummoiseltakaan Kanye Westin ja Jay-Z:n kimppalevylle Watch the Throne, mutta on varsin merkittävä: Jay-Z ei ole kuunaan käynyt Suomen albumilistalla, ja Kanyekin on kärsinyt ajoittaisista vaikeuksista. Numero taisi tulla vajaalla myyntiajalla, sillä esimerkiksi USA:n tilastokärkeen levy rysähtää vasta ensi viikolla. Nekromantix (39) ja Siinai (50) ovat listan ensikertalaisia, ja Frederikin (42) edellisestä studiolevysijoituksesta on yli 20 vuotta.

Singlelistan korkein uutuus 18:ntena on Maroon 5 ft Christina Aguileran Moves Like Jagger. Se on ensimmäinen listakappale, jonka nimessä mainitaan joku The Rolling Stonesin jäsen, mutta Aguileralle siitä tuli jo kahdeksas yhteistyöhitti. Aikaisempia on kailotettu mm. P. Diddyn, Ricky Martinin, Missy Elliottin ja Nellyn kanssa, ja sitten oli toki se neljän diivan Lady Marmalade.

1 kommentti:

  1. Watch the Throne on varmaan Suomessakin ollut kaupan toistaiseksi ainoastaan Itunesissa, sillä erikoisliikkeiden omalla Rumban listalla sitä ei näy.

    Jos näin, niin saavutus on erinomainen.

    VastaaPoista