keskiviikko 10. elokuuta 2011

Top 40 osa 32: #9

Listablogin kesäsarjassa muistellaan Suomen albumilistan sattumuksia sijoilla neljästäkymmenestä yhteen.

Yhdeksi maailman myydyimmistä albumeista mainittu AC/DC:n Back in Black (1980) jaksaa kartuttaa pottiaan vuosikymmenestä toiseen. Vaikka se on USA:ssa merkitty 22-kertaiseksi platinalevyksi, tuoreeltaan se nousi vain listaneloseksi. Suomessa kävi vielä oudommin, sillä se debytoi Top 40:ssä vasta vuonna 2007 ja loikkasi yhdeksänneksi kesällä 2009. AC/DC tilastoitui meillä ensi kertaa vasta vuoden 1981 albumilla For Those About to Rock.

Shania Twainin Come On Over vietti seitsemän viikkoa yhdeksäntenä. Rush on noussut tuolle sijalle neljällä albumilla vuosina 1987, 1989, 1991 ja 1996 ja Ozzy Osbourne kolmella vuosina 1995, 2001 ja 2003. USA:ssa uraa luoneita ”vientitoivojamme” Havana Blackiä, Gringos Locosia ja Janitaa yhdistää kotimaan korkein albumilistasijoitus yhdeksän. Samoin brittipunkin kahta suurinta legendaa, Sex Pistolsia ja The Clashiä.

Juuri ja juuri yksinumeroiseen sijaan ovat yltäneet myös mm. Laila Kinnunen, Frankie Goes to Hollywood, Erykah Badu, Eläkeläiset, Meat Loaf, Portishead, Macy Gray, Nina Hagen, Absoluuttinen Nollapiste, Diana King, Army of Lovers, The Mars Volta, Dexy’s Midnight Runners, Labelle, Black Box, Mariska, @junkmail, Kristiina Brask ja X Factor -voittaja Elias Hämäläinen.

1 kommentti:

  1. Olisiko mitään mahdollisuutta saada sinun kautta Informaatiota tuonne armyoflovers.net sivustolle kyseisen Ruotsi-yhtyeen listasijoituksista rakkaassa Kotimaassamme??.
    Mistään kautta en ole onnistunut tietoja käsiini saaamaan.

    Wikipedia väittää yhtyeellä olevan mm kolme sinkkulistan ykköstä Suomesta?

    VastaaPoista