maanantai 22. elokuuta 2011

Top 40 osa 37: #4

Listablogin kesäsarjassa muistellaan Suomen albumilistan sattumuksia sijoilla neljästäkymmenestä yhteen.

Yölintu-vokalisti Simo Silmun kaikki kolme soololevyä nousivat sijalle neljä. Seuraavillekin on kertynyt parempien ohessa kolme nelossijaa: Tuomari Nurmio, The Rolling Stones, J. Karjalainen, Sleepy Sleepers ja Stratovarius. Juice Leskisellä niitä on peräti kuusi, ja Agents & Jorma Kääriäisen yhdistelmä ansaitsee tulla mainituksi: kaksi nelosta, kaksi kolmosta, kaksi kakkosta ja kaksi ykköstä.

Bomfunk MC’sin triplaplatinalevy In Stereo vietti neljäntenä yhdeksän viikkoa ja Chisun tuplaplatinaa hipova Vapaa ja yksin seitsemän, joista viimeiseltä se tipahti suoraan ulos – tai siis siirrettiin midpriceen. Toisinpäinen outous on Adam Lambertin For Your Entertainment, jonka huippusija tuli re-entrynä täydennetyn uusintajulkaisun myötä. Jenni Vartiaisen Seili juuttui nelossijalle seitsemäksi peräkkäiseksi viikoksi.

Paradise Oskar loikkasi viisuviikolla 24 sijaa neljänneksi, ja muita parhaallaan yhtä korkealle päässeitä ovat mm. Bob Marley, Kylie Minogue, Karita Mattila, De La Soul, Mikko Alatalo, Morrissey, Babylon Zoo, Nick Cave, Mariza, Albert Järvinen, Jethro Tull ja Queensrÿche. Kahdesti sen tekivät Rod Stewart, Jamiroquai, Paul Anka ja 33 vuoden takainen tähdenlento Santa Esmeralda.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti