lauantai 13. elokuuta 2011

Top 40 osa 33: #8

Listablogin kesäsarjassa muistellaan Suomen albumilistan sattumuksia sijoilla neljästäkymmenestä yhteen.

Kun albumilista laajeni Top 50:ksi, tuli mahdolliseksi liikkua sen sisällä enemmän kuin 39 porrasta kerralla. Vain yksi levy on tarttunut tilaisuuteen: Dimmu Borgirin Abrahadabra harppasi 48. sijalta kahdeksanneksi. Jos huomio kiinnittyi nimen h-kirjaimeen, niin todettakoon, että Top 10:ssä on nähty myös albumit Abracadabra ja Abrakadabra – esittäjinä The Steve Miller Band (1982) ja Mikko Kuustonen (1992).

Mikä yhdistää nimiä Kingston Wall, Avril Lavigne, Erkki Liikanen, Katatonia ja Charles Plogman? Kaikki ovat nousseet kahdella pitkäsoitolla kahdeksansiksi, mutta eivät ylemmäs – Plogmanilla on lisänä kaksi ysisijaa. Pate Mustajärven molemmat soolokokoelmat (1991, 2006) kävivät kasina. David Bowien ja Amorphisin ansioluetteloissa on kolme kahdeksikkoa, mutta myös ykkösiä.

Vielä vähän tavallisempaa 8-kategoriaa: Maukka Perusjätkä, A-ha, The Nights of Iguana, Natalie Imbruglia, Linda Lampenius, Ezkimo, Nickelback, Meiju Suvas, Arctic Monkeys, Ville Leinonen, Alicia Keys, Bros, Alwari Tuohitorvi, Outkast, Anouk, Taneli Mäkelä, Hellacopters, Elastinen, Air, The Cardigans, Anna Järvinen, Nik Kershaw, Hausmylly, Inner Circle, Culture Club ja jokseenkin epäuskottavilla yli 300 miljoonan levymyynneillä kerskaileva Nana Mouskouri.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti