maanantai 8. elokuuta 2011

Top 40 osa 31: #10

Listablogin kesäsarjassa muistellaan Suomen albumilistan sattumuksia sijoilla neljästäkymmenestä yhteen.

Kenties kummallisin suomalaisten kärkikymppiinsä ostama äänite on neljävuotiaan ranskalaisen Jordy Lemoinen höpinöistä saksittu albumi Pochette surprise (1992). Kuka sitä osti? Olihan siinä Dur dur d’être bébé, mutta sen sai sinkkunakin. Ja kenties kummallisin näkemäni tv-tuokio on tämä, jossa Jordyn lavaesitystä World Music Awardsissa seuraavat mm. Prince, Whitney Houston, Placido Domingo, Kenny G, David Copperfield, Kylie Minogue ja Michael Hutchence.

Hutchencen bändi INXS nousi parhaimmillaan 10:nneksi, ja aika moni aiemmin yhtyeissä pärjännyt on soololevyllään yltänyt juuri kymppisijalle: Thom Yorke, Annie Lennox, Jore Marjaranta, Darren Hayes ja Brian May. 1980-luvun merkittävän rockpariskunnan Chrissie Hynden ja Jim Kerrin yhtyeet, Pretenders ja Simple Minds, on niin ikään nähty korkeimmillaan 10:nsinä. Billy Ocean saavutti sijan kahdella levyllä.

Nämäkin osuivat kymppiin: Susan Boyle, Sauli Lehtonen, Taiska, Manu Chao, Tuure Kilpeläinen, Cradle of Filth, Vanilla Ice, The Jeff Healey Band, Jani & Jetsetters, Quiet Riot, Bruce Willis, Bloc Party, Chicago, MC Nikke T, The Chemical Brothers, Cristal Snow, EMF, Nena, The Steve Miller Band, Ian Van Dahl, Faithless ja Serranon perheestä löydetty Fran Perea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti