maanantai 1. elokuuta 2011

Top 40 osa 28: #13

Listablogin kesäsarjassa muistellaan Suomen albumilistan sattumuksia sijoilla neljästäkymmenestä yhteen.

Vaikka kolmeatoista pidetään epäonnen lukuna, mitään hirveitä takaiskuja siihen ei listamaailmassa liity. Toki on ihmeteltävä, että yksikään Maaritin, Kissin tai Paula Koivuniemen kokoelma ei ole päässyt 13. sijaa ylemmäs. Kakkosalbumin sijoituksena se voi myös enteillä hittiuran loppumista lyhyeen, kuten kävi Rick Astleylle tai Haddawaylle.

Joidenkin yksittäisten äänitteiden olisi luullut yltävän parempaan – vaikkapa Jari Sillanpään kalliin elokuvalevyn, Club for Fiven joululevyn ja Kasevan legendaarisen Silloin kun -esikoisen. Markku Aron pitkän uran paras saavutus on kahden albumin 13. sija, ja samaan jääneitä veteraaneja ovat mm. Aretha Franklin ja Jukka Kuoppamäki. Toisaalta 13:nsiksi ovat päätyneet myös tuottajina paremmin tunnetut Quincy Jones ja Jaakko JS16 Salovaara sekä jopa Anne Pohtamo aerobic-lp:llään.

Vielä lajitelma korkeimmillaan 13:ntena käyneitä: The B-52’s, Pekka Pohjola, The Housemartins, Dallapé, Mariko, Travis, Reckless Love, Heaven 17, Annika Eklund, Backyard Babies, Mika & Turkka Mali, Joan Jett, Jesus Jones, Eija Sinikka, Balls, Tracey Ullman, Eino Valtanen, Juustopäät, Loudness, Justin Bieber, Dead or Alive, Neneh Cherry, A. Aallon Rytmiorkesteri, Boyzone... lisääkin olisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti