torstai 25. elokuuta 2011

Kaikkien? Aikojen? Parhaat?

Adelen toisen ykköspaikan takana albumilistaa kiipeää näyttävimmin (21–8) Haloo Helsingin III. Miksi se saavutti kärkikympin vasta nyt 25. viikollaan, kun sitä koko kesän Top 30:ssä kannatellut Maailman toisella puolen on lopulta hellittämässä otettaan single- ja radiolistojen paraatipaikoista? Seuraajahitistä ei nimittäin ole havaintoa.

Hiljattain kirjoitin kesäsarjassani korkeimmista kuoleman aiheuttamista re-entryistä, ja Topi Sorsakoski tuntui jopa potentiaaliselta ennätyksenrikkojalta, mutta vielä ei ole tulosta tullut. Uutuudeksi sijalle 11 saatiin Kaikkien aikojen parhaat (AXR), joka nimensä vastaisesti ei sisällä mitään Agentsin tai edes Reijo Taipaleen kanssa levytettyä eikä miehen ainoaa soolo-Top 10 -radiohittiä Haavoittuneet. Viimevuotinen sinkkulistan kakkonen, Viikate-yhteistyö Hautajaissydän puuttuu jo siksikin, että tupla-cd julkaistiin alkujaan 2009.

Muutoinkin Top 50:n uutuuksista on paljolti puhuttava lainausmerkeissä, sillä Olavi Virta ilmaantui 38:nneksi jo seitsemännellä listakokoelmallaan, Jamppa Tuominen ja Kaija Koo hieman alemmaksi. Richard Clayderman (23) palasi lajitelmallaan tilastokuvioihin 19 vuoden tauolta. Mutta yksi sangen mielenkiintoinen tulokaskin näkyy sijalla 25, Irina Björklundin eka listaäänite Chanson d’automne.

1 kommentti:

  1. Tervehdys,

    Eiköhän syy Haloo Helsingin nousuun löydy Anttilan hinnoittelusta? Tämä liittyy muutenkin mukavasti täälläkin kirjoitettuun full price / mid price -keskusteluun. Paha on toki listanpitäjän kaikkien tarjousten perässä pysyä.

    VastaaPoista