tiistai 2. elokuuta 2011

Modern Talking

Kun ensi kertaa kuulin Vanha nainen hunningolla -kappaleen Maria-show’n hapuilevana live-esityksenä, en visioinut Erinin soolouralle järin jyrkkää nousukiitoa. Sittemmin biisi on kerännyt single- ja radiolistoilta yhteensä kolmen napin verran pisteitä, ja päälle tulee vielä albumimenestys. Jota ehkä boostaa seuraava sinkku, radiolistan 31:nneksi tänään loikannut Popeda.

Hiukan alempana lilluu yhä Jenni Vartiaisen Duran Duran, mutta takavuosilta ei tule mieleen yhtään vastaavaa hittiä – siis sellaista, jonka nimi otettiin tekstissä mainitulta suosikkiyhtyeeltä. Tässä ei nyt huomioida oman nimen käyttöä, niitä keissejä toki riittää Raptorin Raptorista Hassisen koneen Hassisen koneeseen ja Dschinghis Khanin Dschinghis Khanista Adiemusin Adiemusiin.

Sitten on tietysti osasto, jossa hittilaulun nimi on tunnetun yhtyeen käytössä, mutta yhteys jää etäiseksi, koska sana luo yleisyydessään muitakin mielikuvia. Pet Shop Boysin Heart. The Rasmuksen sinkut Madness ja Blue. Princen Kiss. Alice Cooperin (tai Prodigyn) Poison. Kaija Kärkisen ja Ile Kallion Sade. Eipä Mötley Crüen Dr Feelgoodkaan taida kertoa brittibändistä, jonka alkuaikojen tunnetuin biisi oli Roxette.

1 kommentti:

  1. Minäkään en keksi yhtään vastaavanlaista hitin nimeä kuin Duran Duran ja Popeda, mutta onhan niitä yritetty. Maija Vilkkumaan Dingo ja Yö oli varmaankin aika lähellä listautua. Sen sijaan Vilkkumaan suomeksi sanoittama Tarharyhmän Duran Duran ei tainnut saada paljonkaan radiosoittoa Radiomafian ulkopuolella.

    VastaaPoista