torstai 18. elokuuta 2011

Ei mitään kiirettä

Adelen 21 saavutti lopulta albumilistamme huipun 29. viikollaan, mikä ei tähän aikaan vuodesta ole ihan tavaton ilmiö. Vuosi ja viikko sittenhän Chisun Vapaa ja yksin otti ekan paalupaikkansa 46. listaviikollaan. Tasan vuosi sitten ykkösenä debytoi Iron Maidenin The Final Frontier, ja siitä eteenpäin nähtiin joka viikko korkeita uutuuksia, mutta nyt levysyksy taitaa käynnistyä tuota verkkaisemmin.

Kymmenenneksi sentään ilmaantui amerikkalainen Trivium, joka kolme vuotta sitten kävi 17:ntenä. The Valkyrians jatkaa lievää luisuaan, sillä edellisten levyjen 24. ja 28. sijojen jatkoksi tuli luku 31 – nyt haasteena on pysytellä ensi kertaa mukana toinenkin viikko. Pohjasijan otti Sir Elwoodin hiljaiset värit liveversiollaan 1991 ilmestyneestä esikoislevystä Varjoissa vapaan maailman, joka ei koskaan noussut albumitilastoon.

Sinkkujen Top 20:stä on poimittava Samuli Edelmannin debyytti kappaleella Ei mitään hätää. Vaikka mies on käynyt ykkösenä asti tukenaan Sani tai Jippu, niin aivan yksinään hän on yltänyt listalle aikaisemmin vain kerran (Sinä olet aurinko, 1994). Puhumme siis artistista, joka on noukkinut radiolistan paalupaikkoja 11 eri kappaleella ja jonka eka ykkösalbumi täyttää kohta 20 vuotta.

2 kommenttia:

  1. Kanye Westin ja Jay-Z:n Watch the Thronesta on listattu "deluxe version". Onko se siis ainoa versio jota Suomessa myydään?

    VastaaPoista
  2. "Watch the Throne" löutyy kyllä kaupoista ihan perus versiona myös, ei vain Deluxe-versiona

    VastaaPoista