tiistai 16. elokuuta 2011

Massan tasaisuudesta

Music Control -radiolistan Top 20:n kaikkia kolmea uutuutta osattiin sinne odottaa: Coldplayn Every Teardrop Is a Waterfall 21–8, Laurin In the City 22–11 ja Erinin Popeda 27–20. Ennakoimattomampi oli potentiaaliseksi ykköseksi mielletyn Sunrise Avenuen I Don’t Dancen romahtaminen kakkosesta 16:nneksi, jolloin Tuntematon potilas sai tasaisessa tilanteessa vielä yhden kärkiviikon.

On kuitenkin kiva, että edes yhdellä listalla jaksetaan mätäkuussakin liikehtiä lähes normivireästi – myyntipuolellahan on melkoisia hyytymiä siellä täällä. Joskus miettii, ostaako noita äänitteitä kukaan, mutta kokemus osoittaa, että kun myynti käy todella vähäiseksi kuten 1990-luvun alun singletilastoissa, niin silloin sijoitukset vasta ailahtelevatkin. Massa tuo tasaisuutta. Tosin tuolloin oman mausteensa soppaan antoivat levyjen jakeluhäiriöt, joista digiaikana ei tarvitse välittää.

Jonkinlaista massaa sinkkulistan takana on, koska muutaman kesähitin (ainakin Haloo Helsingin Maailman toisella puolen ja Jare & Villegallen Häissä) on ilmoitettu ylittäneen 5000 yksikön kultamyyntirajan. Jälkimmäinen ei edelleenkään ole mukana Music Controlin soittomittauksissa.

2 kommenttia:

 1. Eikö ollut edelliselläkin viikolla Sunrise Avenuen "I Don't Dancen" kaltainen romahtaminen kun Alexandra Stanin "Mr Saxobeat" putosi kolmannelta sijalta sijalle 20?

  Sunrise Avenuesta puhen ollen, "I Don't Dance" nousi sijan korkeammalle kuin edellinen hitti "Hollywood Hills", mutta "I Don't Dance" lienee saanut korkeamman listasijoituksen vähemmällä soittomäärällä kuin mitä "Hollywood Hills" aikanaan kolmosijallaan. Tai olenko väärässä?

  Nousiko muuten Lauri Ylösen "In The Cityä" edeltänyt "Heavy" koskaan kolmatta sijaa korkeammalla, tai juuttuiko se J-Lo/Pitbullin "On the Floor" ja Haloo Helsingin "Maailman toisella puolen" taakse, noiden vallatessa kaksi kärkisijaa monen viikon ajaksi.

  VastaaPoista
 2. Onhan noita romahduksia, mutta esimerkiksi Saxobeat vietti kärkikympissä selvästi pitempään ja ehti tulla alaspäin kahtena viikkona ennen äkkiputousta.
  I Don't Dance sai kyllä parempia viikkopisteitä kuin Hollywood Hills.
  Heavy oli korkeimmillaan neljä viikkoa kolmantena.

  VastaaPoista