keskiviikko 17. elokuuta 2011

Top 40 osa 35: #6

Listablogin kesäsarjassa muistellaan Suomen albumilistan sattumuksia sijoilla neljästäkymmenestä yhteen.

Kuutossija on jo niin lähellä kärkeä, että siihen voi juuttua pitkäksikin ajaksi. Shakiran Laundry Service vietti kuudentena yhteensä yhdeksän viikkoa ja Lordin The Arockalypse peräti kymmenen. Listaviikkokuningas, Leevi and the Leavingsin Keskiviikko, kuitenkin vältteli tuota paikkaa – se kävi vähintään kerran Top 40:n jokaisella sijalla paitsi kuutosena ja ykkösenä.

Neljä Mikko Kuustosen ja kolme Bon Jovin albumia ylsi korkeimmillaan kuudenneksi, mutta kumpikin on ollut tuttu näky myös ykkösenä. Sen sijaan Cliftersin uran paras sija on kahdella levyllä saavutettu kuutonen – samoin Kari Rydmanin, Dr Feelgoodin, Soul Captain Bandin, Waldo’s Peoplen ja Bruce Dickinsonin (soolona). Lisa Nilssonin molemmat kuutossijat tulivat kokoelmilla seitsemän vuoden välein.

Suurimman noppalukeman ovat heittäneet myös Arja Saijonmaa, Brother Firetribe, Marilyn Manson, Dave Lindholm, Christina Aguilera, Harri Marstio, Kool and the Gang, The Boppers, Juliet Jonesin sydän, Alison Moyet, Amadeus, Kelly Clarkson, London Boys, Kilpi, Huey Lewis & The News, Josh Groban ja yhdeksällä albumilla Top 20:ssä käynyt Jean Michel Jarre.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti