keskiviikko 24. elokuuta 2011

Top 40 osa 38: #3

Listablogin kesäsarjassa muistellaan Suomen albumilistan sattumuksia sijoilla neljästäkymmenestä yhteen.

Negative-kokoelma God Likes Your Style pitää ennätystä siinä, kuinka korkealla voi käydä yhden listaviikon aikana, ja tuo korkeus on kolmossija. Ainoa kolmoseksi re-entryn tehnyt on soundtrack The Lord of the Rings – The Two Towers (2002), joka pistäytyi 34:ntenä ennen leffan ensi-iltaa. Virallisten viikkolistojen aikakaudella kauimmin pronssipallilla puolestaan on viihtynyt Maija Vilkkumaan Ei, 11 viikkoa.

Vilkkumaatakin kiinteämpi suhde kolmossijaan on Uniklubilla, jonka albumeista neljä on saavuttanut sen, mutta mikään ei parempaa. Kolmen kolmosen tapauksia ovat Fintelligens ja Bay City Rollers, ja kahta kolmosta huippusijoinaan pitävät Duran Duran, Anna Eriksson, Pearl Jam, Lapinlahden linnut, Suzanne Vega, Judas Priest, George Michael, Nazareth, Laura Voutilainen, Pantera, Jorma Kääriäinen ja Muse.

Moisen litanian jälkeen yhden pronssin esiintyjiä ei kannata luetella – no, Bob Dylanin ja Hanoi Rocksin voi mainita yltäneen ”vain” kolmosiksi. Samoin Ultra Bran menestyneimmän Kroketti-albumin, joka vietti 90 viikkoa Top 40:ssä. Aerosmithin myydyin levy Big Ones (1994) juuttui kolmossijalle seitsemäksi viikoksi, koska koko tuon ajan sen tietä tukkivat Bon Jovin ja Stingin kokoelmat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti