lauantai 6. elokuuta 2011

Top 40 osa 30: #11

Listablogin kesäsarjassa muistellaan Suomen albumilistan sattumuksia sijoilla neljästäkymmenestä yhteen.

Pisin aika albumilistalla ilman yhtään käyntiä Top 10:ssä on 47 viikkoa. Asialla oli Britney Spearsin Baby One More Time, jonka paras sijoitus oli 11. Ehkä yllättävimmät hyytymiset tuolle sijalle nähtiin syksyllä 2001, sillä Madonnan ja Ismo Alangon hittikokoelmilta taatusti odotettiin parempaa. Peräti kolme Abba-lajitelmaa on myös noussut 11:nsiksi: More Abba Gold (1992), Number Ones (2006) ja The Albums (2008).

Radiopuhelimien ja Men at Workin korkein listasija on kahdella albumilla saavutettu 11. Tina Charles nousi siihen kahdesti samana vuonna (1977). 11-osastossa joillakin on myös menestyneitä sukulaisia, esimerkiksi lapsia (Kaj Chydenius, Nat King Cole), isiä (Lily Allen, Enrique Iglesias) tai sisarusten bändejä kuten Enyalla (Clannad) ja Andy Gibbillä (Bee Gees). Jotakuta huvittanee tieto, että myös ”perheyhtyeet” Ramones ja Ne Luumäet kuuluvat tähän kerhoon.

Lisää niukasti Top 10:stä jääneitä: Tom Waits, New Order, Manhattan Transfer, Samae Koskinen, Coolio, Sonique, Tarja Ylitalo, Geri Halliwell, Mika, Brian Setzer, Emmi, Bluesounds, Tears for Fears, Piirpauke, Sheena Easton, Skunk Anansie, Manowar, Technicolour, Weezer, Porcupine Tree, Sean Paul, ATB, Belinda Carlisle, The Fabulous Thunderbirds, Francine, King Diamond, Little Steven ja suomalaisten erityissuosikki 80-luvulta, The Lords of the New Church.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti