maanantai 15. elokuuta 2011

Top 40 osa 34: #7

Listablogin kesäsarjassa muistellaan Suomen albumilistan sattumuksia sijoilla neljästäkymmenestä yhteen.

Vaihteeksi käänteinen lähestymistapa: Katri Helena ansaitsee maininnan siksi, että ei ole noussut millään albumillaan sijalle 7 – hänellä on nimittäin Top 10:stä kaikki muut numerot. Sen sijaan Helloween ja Fintelligens ovat saaneet seitsemänsiksi kolme albumiaan, ja Amy Winehousen Back to Black vietti tuolla sijalla seitsemän viikkoa.

Yhdistelmään bändissä ykköseksi, soolona seiskaksi ovat päätyneet John Lennon, Ile Kallio, Freddie Mercury, Ilkka Alanko ja Kalle Ahola. Numeroparin 3–7 ovat lisäksi saavuttaneet Steve Lukather ja Tommi Läntinen. Paradise Lost ja Afric Simone ylsivät parhaaseensa kahdella levyllä, ja kahdella kokoelmalla seitsemänsiksi ostettiin sekä Def Leppard että Earth Wind & Fire.

Seitsemännen portaan enkeleitä: Tori Amos, Anneli Saaristo, Kraftwerk, Tasavallan presidentti, Jonna, Sarah Brightman, Mikko Perkoila, Anthrax, M.A. Numminen, Carpenters, Marita Taavitsainen, Ankie Bagger, Club for Five, Johnny Cash, Lea Laven, Saara Suvanto, Patricia Kaas, Hearthill, Erasure, Tom Petty, Janet Jackson ja Monacon prinsessa Stephanie.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti