torstai 20. kesäkuuta 2013

Variöösi 5: Popworld (1979)


Listablogin kesäsarjassa esitellään aikajärjestyksessä hyvin menestyneitä sekalaisten hittien kokoelmia takavuosilta.
Albumilista helmikuu 1979

Vaikka K-telin räikeät tv-mainokset onnistuivat nakertamaan tajuntaa – viimeksi sarjassa käsitelty ”tisskofaiiö”-mekkala ei unohdu ikinä – niin Popworldin kampanjasta ei ole mitään muistikuvaa. You Tube sisältää paljon näytteitä levy-yhtiön tuonaikaisesta viestintätyylistä, mutta ei suomalaisille syötettyjä sovelluksia.

Popworldin ilmiselvä vetonaula oli levyn aloittava tuore superhitti YMCA. Village Peoplen oma Cruisin’-albumi taisi kärsiä luovutuksesta ja sai katsella kokoelman kantapäitä, vaikka julkaistiinkin aikaisemmin. YMCA oli kuitenkin Popworldin ainoa Suomen single-top 20:ssä näkynyt kappale. Muutama esittäjä näkyi jollakin muulla biisillä: Blondie, Dee D. Jackson, The Motors, Third World...

Ai mutta nyt ymmärrän, Popworld, tässä oli aika monesta eri maasta artisteja. Patrick Juvet Sveitsistä, Clout Etelä-Afrikasta, Plastic Bertrand Belgiasta, Third World Jamaikalta, Alec R. Costandinos Egyptistä. Ruotsia edusti Magnum Bonum uransa ainoalla ykkössinkulla Skateboard, johon jopa tehtiin esi-MTV-aikaan suhteutettuna kansainvälisen tason video, vaikka biisi olikin ruotsinkielinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti