sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Sirkuskoiran ihmetemppu

Niinkin voi käydä ns. singlelistalla, että täysin latausmyyntien ja virtaussoittojen ulkopuolelta mennään ykköseksi. Kiinnostaisi tietää, millainen määrä Mikko Sipolan alle kolmen euron hintaisia Sirkuskoira-cd-singlejä riittää ohittamaan esimerkiksi 250.000 kertaa Spotifyssa soineet biisit. Sirkuskoira tosin noteerataan Spotifyn Viral-tulostuksen kolmossijalla, mutta tuon tilaston muu sisältö on niin kiikkerää, ettei siihen kovin vakavasti voi suhtautua.

Monien legendojen kanssa vuosikymmeniä kitaroinut Esa Pulliainen on lopultakin sooloprojektinsa nimissä viikon korkein albumidebyytti seitsemäntenä. Kanye Westkin nettosi parhaan sijansa (#13) kahden aikaisemman Top 20 -merkinnän jatkoksi. Kokoelmallaan 32:ntena näyttäytyvä Q.stone ei juhli urahuippuaan, mutta edellisestä visiitistä ehti kulua yli 21 vuotta. Tässä välissä Mikko Kuustonen pukkasi tilastoon 11 pitkäsoittoa.

Muutaman viikon aikana Top 50 on vastaanottanut ensikertalaisina useita viime vuosituhannella toimintansa aloittaneita bändejä/muusikoita: Aavikko, Cathedral, Rodney Crowell, Summoning... Trendiä jatkaa nyt 36:ntena amerikkalainen Autopsy, joka perustettiin 26 vuotta sitten ja julkaisi esikoisalbuminsa 1989. The Headless Ritual on tosin vasta kuudes studiolevy, koska yhtye hajosi välillä yli kymmeneksi vuodeksi.

4 kommenttia:

 1. Spotify blogin pitäjä Pulina kirjoitti tähän blogiin huhtikuussa 2012 : "En muista aivan tarkkaa suhdetta, mutta suunnilleen 250 striimausta vastaa listalla yhtä biisinlatausta. Ainakin alunperin oli puhe, että yhdeltä käyttäjältä 5 kuuntelua on maksimi listalle, joten 50 käyttäjää tarvitaan vastamaan yhtä euron arvoista latausta."

  Ei taida olla ihan selvää onko Cd single samanarvoinen kuin biisilataus, mutta luulisin, että näin on. Joten Sipolan single olisi myynnyt yli tuhat kappaletta. Ihmetyttää vain että, millä lihaksilla. Kappaletta on kuunneltu Spotifyssä vain noin 3 tuhatta kertaa. Biisit.info nettisivun mukaan kappaletta ei ole soitettu kertaakaan Radio Novalla, Suomipopilla eikä Iskelmällä. Ainoastaan Radio Aalto on soittanut sen kerran.

  VastaaPoista
 2. Muistan tuon kirjoituksen, mutta sen jälkeenhän Itunes vetäytyi singlelistasta, mikä lienee vaikuttanut suhteutuksiin. Ylivoimaisesti kummallisinta painotuksissa on kuitenkin yhä se, miten listalle voi tulla niin usein jaettuja sijalukuja.

  VastaaPoista
 3. Itse olen sitä mieltä, ettei painotukset muuttuneet iTunesin vetäytyessä. Sillä niinä muutamia viikkoina jolloin iTunes oli mukana latausmyynnillä oli lähes yhtä suuri painoarvo kuin Spotify soitoilla. Sen jälkeen vain marginaalinen.

  VastaaPoista
 4. Levynmyyjä ollut mukana keikoilla myymässä.. Tällä tavalla saadaan fyysisiä singlejä myytyä! Lataukset on yks juttu mut fyysinen sinkku ostettu keikalta on toinen, ja hei loppupeleissä myyntimäärä ratkaisee.

  VastaaPoista