keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

Joku roti

On tietysti harmi, etteivät Nielsen-radiolistan tiedot ole paremmin esillä netissä. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että kaikki tämän blogin numeronmuruset pitää saman tien lakaista esille wikipediaan. Eilen illallakin mainitsemani Anna Puun ja Antti Tuiskun alhaiset sijoitukset ilmestyivät sinne saman tien.

Mikäkö vika tässä? Muun muassa se, että jos mainitsen täällä jonkin biisin sijaluvun, niin sen jälkeen minun pitäisi mainita joka ikinen kerta, kun sijaluku kohenee, jotta Wikipediaan ei jäisi väärää tietoa. Väärä tieto kun on linkitetty tänne ja joskus jopa minun nimelläni. Itse en mene sinne sorkkimaan, koska siitä sorkkimisesta ei tulisi loppua.

Case in point: Isac Elliot. New Way Home on seikkaillut radiolistalla edestakaisin ja parantanut aikaisempaa merkintäänsä ties kuinka monta kertaa. Wikipedia-sijaksi sille on merkitty täällä joskus mainittu 37, joka vanheni ajat sitten. Se on edelleenkin ylempänä. En sano, kuinka ylhäällä, koska parempi olisi poistaa sieltä kaikki Top 20:n alle jääneet sijoitukset. Kiitos mielenkiinnosta.

5 kommenttia:

 1. Nyt pari viikkoa Nielsen-radiolistan on ollut vielä huonommin esillä netissä kun Radio Nova ei ole päivittänyt Suomen Suosituimmat-sivuillansa listaa sitten 21. toukokuuta julkaistun listan jolla Haloo Helsingin Vapaus käteen jää oli kärjessä.

  VastaaPoista
 2. Jos tuota listasivua yrittää etsiä Novan uuden etusivun kautta, niin saattaa jäädä yritykseksi, on sen verran taitavasti kätketty.

  VastaaPoista
 3. Ongelmasta varmaan päästään pian, kun Nielsen lopettaa radiolistauksensa ja RadioMonitor jatkaa (toivottavasti) Nielseniä avoimemmalla linjalla: http://www.musicweek.com/news/read/radiomonitor-launches-pan-european-airplay-service/054926

  VastaaPoista
 4. Joo, ainakin monitoroitava radioasemaluettelo näyttää lupaavalta, 53 kpl.
  http://www.radiomonitor.com/station-list/Finland

  VastaaPoista
 5. Wikipediassa on kirjattu albumilistasijoituksiakin erheellisesti, esim. Paradise Lostin Draconian Timesin (1995) parhaaksi sijoitukseksi mainitaan 24. Levy kuitenkin ampaisi tuoreeltaan top10:een. Kesästä -95 alkava netin lista-arkisto näyttää vain Draconian Timesin viimeiset läsnäoloviikot, mikä lienee ollut riittävä lähdetieto kyseiselle wikipedantille.

  VastaaPoista