tiistai 4. kesäkuuta 2013

Levottomasta tiedottomaksi

Vauhdikas vuosi tytöllä – taas radiokärjessä, kun Erinin Ei taida tietää tyttö hyppäsi huipulle jo toisella listaviikollaan. Levoton tyttöhän hallitsi tilastoa neljä viikkoa helmi-maaliskuussa. Erin ei ole ennen yltänyt ykköseksi soolona tai Nylon Beatin osana, mutta Laura Närhen vieraana kylläkin viime syksynä.

Keskenkasvuiset maskuliinit eivät kiinnosta radioita samalla tavoin, sillä Anna Puun Nuori Loiri on hyytynyt sijalle 63. Jonkinlaisesta periksiantamisesta kertoo se, että edellinen puusingle Säännöt rakkaudelle palasi 40 soitetuimman joukkoon. Samantyylisesti takeltelee Antti Tuiskun Jää tai mee, joka on jo laskussa käytyään vain 60:ntenä.

Ehkä enemmän kuin koskaan (jotkut) muutkin radiot tuntevat painetta soittaa Yle X:n kesäkumibiisiä. Katso vasemmalta: Cheekin ja Jukka Pojan Jossu singahti oitis Spotifyn 6. soitetuimmaksi. Some-vesilasi on puolestaan myrskynnyt biisin oletetusta slutshaming-lyriikasta. Minä olen ihmetellyt sen ”ideaa”, josta tekijät radiossa puhuivat ja Elastinenkin kertoi pyöritelleensä sitä.

”Idea” siis on muuttaa vanha Taikapeili-hitti Jos sulla on toinen muotoon Jossulla on toinen. Voin kertoa, että se on yhtä vanha kuin itse hittikin. Keväällä 1994 Taikapeili kävi tuoreeltaan esittäytymässä Showmaster-tapahtumassa eli dj-mestaruuskilpailussa, jossa ainakin yksi levynkääntäjä heitti tuota Jossu-läppää – sopihan se sinne muiden vitsivainajien sekaan. Tiedän, koska tuomariston jäsenenä jouduin kuuntelemaan kaikki esitykset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti