torstai 27. kesäkuuta 2013

Apua ylhäältä

Vaikka Tuomas Kauhasen esikoisalbumi nuljahti 27:nneksi jo toisella listaviikollaan, Enkeli-single on kesän kiistattomia kärkihittejä. Enkä tarkoita vain The Voicen myöntämää kesähittititteliä, vaan biisin sijoittumista sekä latausten, spotify-soittojen että radiosoiton top kolmoseen. Enkelin kertosäkeethän veisaa Kuningasidean laulaja-kitaristi Väinöväinö.

Enkeliteema on auttanut useiden laulujen menestystä kautta vuosien. Suurimmasta päästä mainittakoon Pekka Ruuskan Rafaelin enkeli, n Särkynyt enkeli, Mikko Kuustosen Enkelit lentää sun uniin, Samuli Edelmannin Enkelten tuli, Aki Sirkesalon ja/tai Anne Mattilan Enkeleitä onko heitä, Don Huonojen Suojelusenkeli, Viikatteen Ei enkeleitä... Sen sijaan Hectorin Lumi teki enkelin eteiseen ei ollut koskaan listahitti.

Isoimmat angel-hitit ovat myös kotimaisia (Nightwishin Wish I Had an Angel, Lovexin Guardian Angel) tai ei-englanninkielisten esittämiä (E-typen Angels Crying, Celine Dionin I’m Your Angel). Muistiin lienevät jääneet myös Eurythmicsin There Must Be an Angel, Robbie Williamsin Angels ja Charonin Little Angel. U2:lla on aiheesta kaksikin hittiä, Angel of Harlem ja If God Will Send His Angels. Kaikkia muita kieliä saa edustaa Eva Dahlgrenin Ängeln i rummet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti