sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

Kesähittiyttä jäljellä


Vaikka albumilistan kärkipäässä näkyy useita hittimarkkinoidenkin hallitsijoita kuten ykkösenä jatkava Erin ja kuudentena roikkuva J. Karjalainen, yhä useammin tuntuu siltä, että Top 50:n uutuusryöpsäyksillä on koko ajan vähemmän korrelaatiota siihen, mitkä biisit soivat maassamme eniten. Tämänkin viikon tulokkaista vahvin yhteys radio- ja latauslistoihin on sillä alimmalla, Olly Mursilla (#46).

11:ntenä debytoiva monikansallinen ja moniulottuvuudellinen Studio Killers on toki sekin kerännyt jonkin verran hittipisteitä – tuo biisi eli Jenny on mukana myös viitossijan variöösillä The Voice kesähitti 2013. Vaikka jo perinteeksi muodostunut Voice-tupla tihkuu tuoreita radiosuosikkeja, loppuun on laitettu kuusi aikaisempaa radioaseman kesähittiäänestyksen voittajaa Tytöt tykkää -renkutuksesta alkaen.

Kotimainen Kalmah (#15) sivusi uransa parasta, mutta selvästi tästä tavoitteesta jäivät Sigur Rós (#18) ja Jani & Jetsetters (#38). Blackmore’s Night jatkaa tasaisia pikavisiittejään: 33–38–29–31. Ensikertalaisina näemme skottiduo Boards of Canadan (#28) ja ainakin hahmotasolla Karim Z. Yskowiczin (#33). Jussi Vatasen toinen Putous-rooli Mr. Mallorca pääsi toissavuonna 15:nneksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti