torstai 13. kesäkuuta 2013

Jossulla ei ole toista (radiota)


Latauslistan korkein uutuus on Jonna Tervomaan Minä toivon. Se on myös ainoa uutuus tilaston alimmalla portaalla, mikä kuvaa hyvin viikkovaihtelun vähäisyyttä. Nousijoistakin vain kaksi eteni oikeasti ylemmäs kuin ennen, Robin Thicken, T.I:n ja Pharrellin Blurred Lines (#18) sekä Rihannan ja David Guettan Right Now (#24).

Viikko sitten kärjessä debytoinut Cheekin ja Jukka Pojan Jossu jatkaa odotetusti paikallaan. Kuulin Yle X:n aamujuontajien irvailevan sille, että biisin videota ei soitettu Latauslistan tv-versiossa – ilmeisesti siksi, että kyseessä on väärän mediatalon kesäkumikampanjakappale. En ole vielä saanut uusinta radiolistaa enkä tiedä, pitävätkö muut kanavat yhtä tiukkaa linjaa tämän kiistattoman suurhitin suhteen.

Huomenna voi kuulla Radio Novan kannan – sehän soittaa perjantaisin Spotify-listaa, jonka huipulla Jossu juhlii huiman 302.827 viikkokuuntelun turvin. Luvut paljastava lista on toki nuori ja ennätykset tehty rikottaviksi, mutta kolmeasataatuhatta voinee pitää jo jonkinlaisena haamurajana, jollaista ei ihan joka viikko todisteta – tai mistä minä tiedän, satatuhatta ei nytkään niitä top teniin.

2 kommenttia:

  1. TV:n Latauslista on todella huonosti toteutettu. Kaikki ne kappaleet, joita Voice ei esitä (tai joista ei ole videota), jätetään esittämättä, edes nimiä tai sijoituksia ei mainita. Jopa ykkösen kohdalla tulee vain teksti "Latauslistan ykkönen jäi näyttämättä, koska siihen ei ole videota", jonka jälkeen kehotetaan katsomaan muut sijoitukset netistä. Joka kerta soitetaan vain ne samat videot, joita Voice esittää jatkuvasti. Joskus sama video esitetään useampaan kertaan peräkkäin (ainakin kahdella viikolla Diandran "Outta My Head" tuli tuplana) ja välillä näytetään aivan satunnaisia videoita (sekä vanhoja että uusia), jotka eivät ole edes mukana itse listalla.

    VastaaPoista
  2. Pahimman Vain elämää -huuman aikoihin latauslistan Top 30:ssä ei ollut tarpeeksi biisejä, joiden videoilla olisi saanut tunnin ohjelman täyteen, joten silloin tilkevideoiden näyttämiseen oli selvä syy. Harvoin kuitenkaan seuraan tuota ohjelmaa.

    VastaaPoista