sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Sä osaat ohittaa metallipapat

Neljä peräkkäistä Children of Bodomin varsinaista studioalbumia meni Suomessa ykköseksi, mutta pitkilläkin putkilla on tapana katketa – tällä kertaa Erinin ansiosta. Eikä tulos ole yllätys Erinin menekkiä seuranneille, koska esikoissoolo Hunningollahan vietti 48 albumilistaviikkonsa jälkeen 14 viikkoa midpricetilaston ykkösenä ja 17 viikkoa kakkosena. Ja syytä oli olettaa, että Vain elämää nostaisi laulajattaren kurssia enemmän kuin vaikka Neumannin.

Black Sabbath (#3) on parhaissa asemissaan yli 40 vuoteen, sitten Vol. 4:n kakkossijan. Ozzy Osbourne kävi itsekseen hopeakorokkeella niinkin äskettäin kuin vuonna 2007, mutta sen kummemmin Ozzy (130 listaviikkoa) kuin Sabbath (192 listaviikkoa) ei ole saanut meillä yhtään paalupaikkaa. Black Sabbathin tavoin syksyllä 1970 listauransa aloittanut, nyt 29:ntenä roikkuva Deep Purple pääsi muinoin kahdesti kärkeen.

Taikakuu kohensi tilastohuippunsa 12:nnesta viidenneksi, ja Enkelillään hittilistoilla juhliva Tuomas Kauhanen debytoi 16:ntena. Kaksi lähes 20 vuotta toiminutta kokoonpanoa ensiesittäytyy sijoilla 24 ja 33, itävaltalainen metalliduo (?) Summoning ja elektroniikkapioneeri Aavikko. Tosin Aavikon kuusibiisinen Planet Fun-Fun kuuluisi midprice-listalle, siellä kuudenneksi ilmaantuneen hiphopkaksikko Paperi T & Khidin seuraksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti