tiistai 18. syyskuuta 2012

Yllätys Yllätyksen yllätys


Kun albumi roikkuu syystä tai toisesta listan matalammilla sijoilla pitkään, sen seuraajalle voi ennustaa korkeaa debyyttiä – laadusta riippumatta. Seuraajalevy niittää julkaisuviikollaan edeltäjänsä synnyttämistä odotusarvoista kasvaneen sadon. Tämän ilmiön takia moni artisti kirjauttaa uransa parhaan listasijan levylle, joka ei ole tuon uran myydyin, tunnetuin eikä paras.

Mariskan tyylinvaihdosta sulateltiin niin hitaasti, että toissavuotinen Mariska & Pahat sudet viihtyi Top 50:ssä yli puoli vuotta käymättä koskaan 16. sijaa ylempänä. Jo tämä enteilee uudelle Kukkurukuulle näyttävää lähtöä, ja näytöstä ryydittää tämänpäiväinen radiolista. Mariskalla ei ollut tähän asti yhtään Top 20 -radiohittiä, eikä Kymppilinjan ykkössinglevierailu Minäkään noussut kuin 17:nneksi, mutta nyt nimiraita Kukkurukuu ilmaantui suoraan sijalle neljä.

Biisi tenhosi kerralla sekä iskelmä- että nuorisokanavat, ja miltei yhtä lupaavista lähtökohdista Jesse Kaikurannan kakkossingle Järjetön rakkaus debytoi 17:ntenä. Sen pistekertymässä on vielä tasapainottamisen varaa, sillä Iskelmä luukutti tätä Matti Mikkolan sävellystä viikon mittaan tanakat 42 kertaa. Robbie Williamsillakin on yhä kolonsa musiikkipäälliköiden sydämissä: Candy nousi suoraan sijalle 29.

Kun viimeksi puhuin Billy Talentin mediamyötätuulesta, tarkoitin Surprise Surprise -singlen radiorotaatiota. Se kiilasi nyt yllättäen PMMP:n ohi ykköseksi. Mikään muu Top 10 -hitti ei soinut kertaakaan Radio Rockissa, mutta Surprise 27 kertaa. Vaikka Green Dayn Oh Love pyöri vielä taajemmin, muiden asemien kyllästyminen pudotti muutaman viikon takaisen listakakkosen jo 15:nneksi.

4 kommenttia:

 1. Saa nähä tosiaan miten Mariskan toisen albumin menekki näkyy listalla. Eihän Rihannakaan ole koskaan juhlinut albumilistalla korkeilla sijoilla, vaikka singleistä monet ovat olleet suuria hittejä.

  VastaaPoista
 2. Niin, Mariskan toinen albumihan oli vuoden 2004 Memento mori.

  VastaaPoista
 3. Niin no en nyt alkanut hänen Rap albumejaan tässä arpomaan, mutta näiden iskelmäkauden levyjä tarkoitin.

  VastaaPoista
 4. Anttila-myynnissä se on kuudentena pelkällä viikonloppumyynnillä.

  VastaaPoista