torstai 13. syyskuuta 2012

Päivitetty elämä

Tänään kerrottiin AC/DC:n julkaisevan marraskuussa keikkaäänitteen Live at River Plate. Samoista esiintymisistä ilmestyi dvd jo viime vuonna, joten ostajia viekotellaan nyt pelkällä audiolla. AC/DC:n edellinen livealbumi on tasan 20 vuoden takaa. Se nousi Suomessa kakkoseksi ja vietti Top 40:ssä 22 viikkoa, missä seuraajalle riittää tavoitetta.

Vain harva konserttilevy on kahden vuosikymmenen mittaan yltänyt noin ylös tai tuntumaan. Jotkut tekivät sen muodikkailla Unplugged-sessioilla (Nirvana, Eric Clapton), jotkut uniikeilla megatapahtumilla kuten Mestarit Areenalla, Leningrad Cowboysin Total Balalaika Show tai The 3 Tenors in Concert. Rammsteinin listaykkönen Völkerball sisälsi kosolti videoaineistoa, samoin Nightwishin kakkonen Made in Hong Kong.
 

Eppu Normaalin Onko vielä pitkä matka jonnekin? ja Nirvanan From the Muddy Banks of the Wishkah etenivät top kolmeen tavallisina livejulkaisuina, mutta niiden listaviikot jäivät kymmeneen ja seitsemään. Pink Floydin kaksi- ja puolituntinen konserttitupla Pulse (1995) kurkotti 15 viikkoon ja ykkössijaan, jollaisia ropisi myös mm. USA:sta ja Britanniasta.

1 kommentti:

  1. Hupaisaa. AC/DC:n edellisen liven jälkeen Iron Maidenilta on julkaistu noin 7 livelevyä.

    Taitaa livealbumeilla menestyminen olla paljolti raskaan rockin taitajien ja stadionmammuttien heiniä.

    VastaaPoista