sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Lasten valtakunta


Kun Rajaton-albumi Suomen lasten lauluja eteni seiskasijalta ykkösenä jatkavan Hevisauruksen tuntumaan, albumilistamme kärjessä on kaksi lastenlevyä. Taitaa olla eka kerta sitten joulun 2004, jolloin Ella ja Aleksi taistelivat myyntiherruudesta Smurffien 12. levyn kanssa. (Molemmat saivat tuolloin vuoronsa keulilla.)

Nimen perusteella voisi tenavaviihteeksi luulla myös kolmoseksi ilmaantunutta Mariska & Pahat sudet -äänitettä Kukkurukuu. The Truth About Loven debyytti neljäntenä on Pinkin uran selvästi paras. I’m Not Dead ylsi aikoinaan pronssikorokkeelle, mutta vasta levyalen vauhdittamana. The Killers nettosi Battle Bornilla täpärästi ensimmäisen Top 10 -merkintänsä, ja Yona (14) petrasi kaksi sijaa viime vuodesta.

Pet Shop Boys piristyi myös hieman edellisestä yrittämästä, kun Elysium debytoi 21:ntenä. Duon toinen albumi Actually (1987) jäi aikoinaan kovasta myynnistä huolimatta useissa maissa vaille ykköspaikkaa (tosin ei Suomessa), ja syyllinen tuohon on nyt sattumoisin juhlajulkaisuna sijalla 27: Michael Jacksonin Bad. Ainoa ensikertalainen Top 50:ssä on sijan 31 Hexvessel.

Vesa-Matti Loiria kierrätetään vaihteeksi kolmena erillisenä cd-tuplana, joille osuivat numerot 16, 30 ja 35. Hän on saanut albumilistalle 2000-luvulla jo 14 eri äänitettä. Tämänkertaisessa paketoinnissa on ainakin se pointti, että cd-elämän sai lopulta 40-vuotias Syksyn sävel -kuriositeetti Brontosauruksen yö. Se on mukana huonoiten kaupaksi käyneessä Legenda – Lauluni aiheet III -osassa.

1 kommentti:

  1. Ihan ensimmäinen cd-julkaisu tuo ei kyllä Brontosauruksen yölle ole; se löytyi jo viimevuotiselta 1970-luvun Syksyn Sävelet-kokolemalevyltä.

    VastaaPoista