tiistai 25. syyskuuta 2012

Arvotaan seuraava ykkönen


Radiolistan pistetilanne on niin tasainen, ettei kärkipaikan jatkuva vaihtuminen ihmetytä. Muutoinkin listalevyjen erot näyttävät olennaisesti tasoittuneen sen jälkeen, kun mukaan tuli uusia asemia ja painotuksia viriteltiin. Tällä viikolla ykkösenä juhlitaan Stooshen Black Heartia, joka keräsi kuudelta kanavalta vähintään 20 viikkosoittoa. Ensi kerralla luultavasti taas jotain muuta.

Top 20 vastaanotti neljä tulokasta: Chisun Frankenstein eteni 37–8, Robbie Williamsin Candy 29–10, Vesterisen yhtyeineen Intiaanit 23–18 ja Nicki Minajin Pound the Alarm 27–20. Kovin nousija (89–28) ei liene yllätys: Anna Puun Kolme pientä sanaa. Hiljattain suoraan brittiykköseksi sännännyt ja latauslistan 15:nneksi ehtinyt Sam and the Wompin Bom Bom soi radiossa 29. sijan edestä.

Loreenin kestoviehokki Euphoria tipahti äkkiarvaamatta samanaikaisesti lataus- ja singlelistalta ja notkahti nyt radiossakin 18–32. Ehkä oli aikakin, sillä biisi on tällä haavaa vuosilaskelmieni paras sekä sinkku- että radiopisteissä. Albumia Loreenilta saadaan edelleen odottaa nelisen viikkoa, mutta jos kysyntää piisaa, vuosihittilistan voitto alkaa olla sinetöity.

8 kommenttia:

 1. Sisältää hitin-kirjassa olit listannut radioystävällisimmät albumit ja silloin, vuoteen 2006 puolenväliin, mikään levy ei ollut yltänyt viiteen Radiolistan Top 10-hittiin ei edes täydennettyine bonuspainoksineen. Tänään julkaistu radiolista muuttaa osittain tuota ennätystä koska Chisun Frankenstein on jo Kun Valaistun-levyn viides Top 10 radiohitti kun lasketaan mukaan tuo "2.0"-bonusversio.
  Jenni Vartiaisen Seili-levy tuotti aikanaan neljä hittiä ja olisi voinut kuvitella että Minä ja hän-kappaleesta olisi tullut viides Top 10 hitti mutta sen flopattua Top 20-ulkopuolelle tuo n ennätyksen rikkoikin nyt Chisu.
  Juha Tapion Hyvä voittaa-levy tuotti myös neljä top 10 hittiä radiolistalla, mutta koska Jossain täällä soi vielä radiossa ja jouluksi ilmestyy uusi joululevy niin ei hänkään viiteen yllä.

  Voi olla että viisi Top 10 radiohittiä ilman bonupainoksia ei onnistu nykypäivänä, harva kun yltää edes kahteen tai kolmeen levyä kohden...

  VastaaPoista
 2. Jo aikaisemmin viiteen ylsi Lauri Tähkä & Elonkerjuun Tuhannen riemua, ilman bonuspainoksia.

  6/07 HETKEKSI EN SULLE RUPIA #1
  8/07 PAUHAAVA SYDÄN #1
  11/07 KIMPALE KULTAA #5
  3/08 RAKASTA RINTANI RUHJEILLE #4
  6/08 REIKÄINEN TAIVAS #1

  Ja Lady Gagan The Fame Monster pääsi hilkulle, kun viides hitti jäi sijalle 11.

  VastaaPoista
 3. Olen ollut käsityksessä, että radiot ovat varsin nihkeästi ottaneet soittoon Anna Puun viimeisimpiä singlejä, ilmeisesti olin väärässä - vai olinko? Millaisilla sijoilla Puun singlet radiolistalla on aikaisemmin olleet?

  Eli siis en olisi uskonut että uusi "Kolme pientä sanaa" nousee noinkin kovaan vauhtiin, vaikka hyvä biisi onkin.

  VastaaPoista
 4. Kyllä Puun edellisten levyjen lähtösinglet C'est la vie ja Riko minut olivat Top 10 -hittejä, samoin Saharalta lohkaistu Sinä olet minä. Mainoshitti Kaunis päivä sen sijaan ei kiinnostanut radioita.

  VastaaPoista
 5. Anna Puun Kaunis päivä ei tosiaan tainut kauheasti soida tuoreeltaan, mutta soi kaiketi nykyään selvästi eniten näistä kahden ensimmäisen levyn biiseistä.

  VastaaPoista
 6. Eiköhän Loreenin albumi pamahta aika varmasti listaykköseksi Suomen albumilistalla kun ilmestyy, ja tulee olemaan loppuvuoden myydyimpiä julkaisuja.
  Aika varma vuoden 2012 suurin hitti titteli sieltä tulossa.

  VastaaPoista
 7. Miten The Script on menestynyt single- ja radiolistoilla ennen Hall Of Famea?

  VastaaPoista
 8. Scriptin radiosijoituksia

  9/08 THE MAN WHO CAN’T BE MOVED #3
  2/09 BREAKEVEN #14

  VastaaPoista