sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Ei vanhaa mahan täydeltä

Vaikka en fani olekaan, kovin mielelläni olisin tänään hehkuttanut Bob Dylanin ensimmäistä listaykköstä Suomessa. Johan tänä vuonna yksi yli 70-vuotias (Leonard Cohen) ylsi samaan merkkipaaluun. Nyt tai ei koskaan -fiilis ei kuitenkaan siivittänyt Tempestiä kolmossijaa korkeammalle. Se sivuaa miehen parasta, jonka ensiksi saavutti Slow Train Coming vuonna 1979. Yhteensä Tempest on 27. Dylan-albumi tilastoissamme.

Ehkä Hevisauruksen päihittäminen olikin epärealistinen tavoite, vaikka liskoryhmä ei yhdelläkään aiemmista 109 listaviikostaan juhlinut ihan kärjessä. Veteraaniosaston verevyydestä kertoo silti ZZ Topin debytointi neljäntenä, jota ylempänä trio nähtiin viimeksi 16 vuotta sitten. Kitarasankari Steve Vaita (#43) ei ole näkynyt koko tilastossa sitten vuoden 1997.

Dylanin ja ZZ:n asemissa yllättää se, että Top 10:ssä ennestäänkin käyneet ja mediamyötätuulta nauttineet The Xx (#6) ja Billy Talent (#12) jäivät selvästi taakse. 29:ntenä näyttäytyvä Huge L on mukana tänä vuonna jo kolmannella albumillaan – kaksi aiempaa hän julkaisi nimellä Herra Huu. Alkuvuonna meillä ensi kertaa keikkaillut sijan 34 Cat Power on ensikertalainen myös listalla, vaikka Sun on jo amerikattaren yhdeksäs pitkäsoitto.

4 kommenttia:

 1. Huge näyttäytyi toukokuussa listalla UG/OD -kaksikossa http://www.ifpi.fi/tilastot/virallinen-lista/artistit/ug%252Fod+%28huge+l+%26+mode%29

  VastaaPoista
 2. Näin on, ja tietääkseni hän julkaisi myös kesällä Huge L:nä albumin, joka ei noussut listalle. Reipasta.

  VastaaPoista
 3. Toivottavasti saamme pian lukea Pet Shop Boysin saavuttaneen kahdeksannen top-10 merkintänsä Suomesta! :)

  VastaaPoista
 4. Pet Shop Boysin sijoitus on kyllä kiinnostavaa nähdä. Edelliset albumit aloitti sijoilta 9 ja 28, veikkaan että nyt osutaan siihen välimaastoon, 19:nneksi. Joka tapauksessa levy on erinomainen vaisuista sinkkuvalinnoista huolimatta!

  VastaaPoista