torstai 6. syyskuuta 2012

Potkuelvytys


Suomessa ei kai pophittien featuring-pestejä pidetä yhtä helppoina uranelvyttäjinä kuin Amerikassa, mutta kyllä niillä johonkin pötkii – ainakin jos operoi täydellä skaalalla. Vuonna 2003 sinkkuykkösenä ja albumi-Top 10:ssä paistatellut Redrama näyttää kiipeävän takaisin aika suunnitelmallisesti. Viime vuonna hän vieraili Anna Abreun Worst Part Is Over -singlellä, sitten tuli GG Caravanin On se hienoo, sitten veisattiin kertsejä Brädin kesähitillä Lämpöö.

Samaan aikaan mies ryhtyi 35-vuotiaana dance-artistiksi, ja tämänpäiväisellä latauslistalla pykälän Brädin yläpuolella 12:ntena on Kickstart. Singletilastossa kumpikin mahtuu jo kärkiviisikkoon. Yhtäaikaisista hiteistä on nauttinut moni artisti, mutta moniko heistä kahdella eri kielellä, sekä rapparina että laulajana? Ainakaan suomi-englanti-yhdistelmiä ei tähän muistu. Redrama on julkaissut myös ruotsinkielisen ep:n.

Alkuviikolla Metroliven haastattelussa Redrama kertoi Kickstartin olevan jo ”Tanskan soittolistoilla kahdeksantena”. Soittolista on tunnetusti kätevän monitulkintainen käsite, eikä biisiä vielä näykään missään päin Tanskan laajahkoa virallista listasivustoa.

1 kommentti:

  1. Kyseessä on jonkinlainen äänestyslista

    http://www.chartbase.dk/hitlister/chart.php?ChartBase_Top-100

    VastaaPoista