sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Historia toistuu


Yli viisitoista vuotta sitten, viikolla 16/97, Suomen albumilistan kolmelle parhaalle paikalle nousi ennennäkemättömästi kolme listatulokasta. Viime vuonna viikolla 44 debyytit kykenivät valloittamaan tilaston neljä huippusijaa. Tuskinpa moni osasi ennustaa tämän tapahtuvan toisen kerran elokuista myyntiä mittaavalla viikolla, mutta tänä vuonna levysyksy alkoi totuttua aikaisemmin.

Ihmekvartetin (kolme suomalaista ja ruotsalainen) sijat olivat myös yksilökohtaisia kohennuksia. Samuli Putron edellinen soolo jäi neljänneksi, mutta Tavalliset hautajaiset toi miehelle Zen Café mukaanlukien yhteensä jo kuudennen paalupaikan. Kerkko Koskiselle kakkossija on Ultra Bran jälkeen paras. Aiemmin kahdesti Top 10:ssä käyneet Ensiferum (#3) ja Katatonia (#4) puolittivat tähänastiset pb:nsä.

Tarja Turusen konserttiäänite näyttäytyy 12:ntena. Saa oikaista, mutta suomalaisista naisartisteista tietääkseni vain Maarit on saanut livelevynsä korkeammalle (Stoalive #10). Maija Vilkkumaakin ylsi 12:nneksi. Alanis Morissette (#15) saavutti parhaan numeronsa yli kymmeneen vuoteen, ja mikkeliläisen Bloodred Hourglassin ensilevy ilmaantui 22:nneksi. The Darkness (#46) ei palattuaankaan ole niin kova nimi kuin muutamassa meikämediassa luullaan.

3 kommenttia:

  1. http://listablogi.blogspot.fi/2011/11/historiallinen-karkikvartetti.html

    VastaaPoista
  2. Hah, mahtava! Mä en ole päivittänyt tuota ennätysfailiini. Korjatako teksti vai tehdäkö lisähuomautus?

    VastaaPoista
  3. Tekstiä säädetty. Päätäkin toivottavasti.

    VastaaPoista