tiistai 11. syyskuuta 2012

Rush on menestyjän nimi


Viimevuotinen When We Stand Together oli Nickelbackin uran suurin hitti Suomessa (vuosilistan 14.), mutta Here and Now -albumin kolme seuraavaa singleä sivuutettiin täysin. Viides lohkaisu Trying Not to Love You nousi kuitenkin tänään radiolistalla 30–16 lähestyvän Helsingin-keikan kunniaksi. Vaikka se sai pisteitä neljältä asemalta, noin 90 prosenttia potista on kiivaan Nova-rotaation ansiota.

Frida Amundsen nettosi lyhyessä ajassa toisen Top 20 -hitin (Rush 54–18), ja kaksi muuta tulokasta ovat kiinnostavia kotimaisia. The 69 Eyes ei saanut edelliseltä Back in Blood -albumiltaan yhtään single- tai radiohittiä, mutta Red loikkasi nyt 37. sijalta 19:nneksi. Second Soul (42–20) on Disco Ensemblen radiouran ensimmäinen Top 20 -merkintä. Nuo kumpikin ehtivät haalia pisteitä jo seitsemältä kanavalta, joten etenemisnäkymät ovat valoisat.

Amundsenista hoksasin, että Rush on päätynyt Suomen listoille sekä esittäjän, hitin että albumin (Darude 2003, Anna Abreu 2011) nimenä. Mitäs vastaavia triplanimiä tulee lukijoiden mieleen? Saman esittäjän hittiä ja albumia tai nimikkolevyjä ei huomioida.

5 kommenttia:

 1. Itseasiassa "Trying Not To Love You" on vasta kolmas virallinen single Suomessa. "This Means War" ja "Bottoms Up" -singlejä ei ole työstetty Suomessa lainkaan. Välillä singlejulkaisut vaihtelevat maittain jonkun verran.
  t.Nickelbackin levy-yhtiö

  VastaaPoista
 2. Tuon takia juuri käytin sanavalintaa "sivuutettiin". Pitkä tauko kuitenkin ehti kasvaa saman levyn kahden hitin välille.

  VastaaPoista
 3. Pian Rush:n seuraksi liittynee Kiss - esittäjänä tietenkin se Kiss, lauluna Tom Jonesin Kiss ja albumina Carly Rae Jepsenin tällä viikolla ilmestyvä levy joka kantaa nimeä Kiss mikä suurimmalla todennäköisyydellä nousee listalle.

  VastaaPoista
 4. Kiss on nyt jo validi, sillä Bad Boys Blue julkaisi sen nimisen levyn vuonna 1993. Nousi tosin vain sijalle 32.

  VastaaPoista
 5. Ulkomaisia on enemmänkin, mutta ainoa keksimäni edes osittain suomalainen on Sade. Kaija Kärkisen & Ile Kallion albumi (+ hitti) ja Choralen Top 10 -single.

  VastaaPoista