sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Paljon kaikkea


Pelkkien uutuuksien miehittämä albumilistan kärkikvartetti on jo niin arkipäivää, että alamme janota ennätykseksi vähintään viitoisjohtoa. Tällä viikolla siihen oli hyvät mahdollisuudet, sillä sijoille 7 ja 9 jääneet Disco Ensemble ja Sturm und Drang ylsivät kakkosiksi edellisillä levyillään ja tähtäsivät radiosoiton siivittäminä parempaan.

Lauritähkättömän Elonkerjuun paalupaikka on aika dramaattinen siihen nähden, että elonkerjuuttoman Lauri Tähkän vuoden takainen albumi jäi kakkoseksi. Okei, samaan aikaan julkaistiin Topi Sorsakosken postuumilevy, mutta asettuihan nytkin vastaan muun muassa Kotiteollisuus, joka on noussut viidellä levyllä ykköseksi. Green Day täydensi nelosdebyytillään sijoitussarjan 1–2–3–5.

Jo se yllätti, ettei 13-vuotiaan Tuulin albumia robinmaisesti julkaistu mid-hintaisena. Green Dayn ja kumppaneiden päihittäminen kolmossijalla tuntuu hämmentävältä, koska Tuuli-biiseistä ei ole näkynyt tilastollista jälkeäkään radiossa, latauksissa tai Spotifyssa. Salaisuudet-video tosin on kerännyt toukokuusta asti lähes kaksi miljoonaa tölläystä You Tubessa.

17 debyytin seassa on Tuulin seurana paljon ensikertalaisia: Rival Sons (#13), Mumford & Sons (#19), Witchcraft (#31), Satellite Stories (#40), Grizzly Bear (#46) ja vihdoin myös Terveet kädet (#45) sekä Marjo Leinonen (#49). Sijan 22 jakoivat Iron Maiden -basisti Steve Harris ja Andy McCoyn yhtye Grease Helmet. Sijan 44 Danny sai ensimmäisen merkintänsä 2000-luvulla.

1 kommentti:

  1. Tuulin kolmas tila on minusta yllättävän hyvä siihen nähden, että se ei ollut Anttilan päivityksessä läheskään noin korkealla, taisi olla seitsemäs.

    Aamulehden Valo-liitteessä pidettiin varmana, että Salaisuudet myy paremmin kuin The Rasmuksen uusin.

    VastaaPoista