tiistai 4. syyskuuta 2012

Olisiko viitonen ykkönen?

Single- ja latauslistojemme eriytyneet laadintametodit ovat johtaneet siihen, että tuoreimman lataustilaston kärkiviisikosta neljä biisiä ei ole lainkaan mukana singletilastossa. Tämänpäiväinen radiolistakin poikkeaa noista niin, että jos poimimme kaikista kolmesta viisi parasta, saamme 14 eri kappaletta. Ainoastaan Laura Närhen Tuhlarilla on kaksi Top 5 -paikkaa.

Vielä vinhemmalta tuntuu se, että mikään kolmesta listaykkösestä ei ole mukana kahdessa muussa Top 20:ssä, ja vain kolme esitystä on mukana jokaisessa Top 20:ssä. Juolahti mieleen kuvitella, miltä näyttäisi tämänviikkoinen 50 hittiä -lista, joka yhdistää nuo kaikki. (Okei, se yhdisti aikoinaan muitakin elementtejä, mutta sivuutetaan ne.) Aika rikkonaiselta, kärkensä osalta kenties tältä:

1. Maroon 5: One More Night (L7-S5-R12)
2. Kuningasidea: Enemmän duoo (L6-S2-R20)
3. Laura Närhi: Tuhlari (L5-R3)
4. Will.i.am: This Is Love (L3-S7)
5. Carly Rae Jepsen: Call Me Maybe (L10-S3)
6. Redrama: Kickstart (L12-S5)
7. Diandra: Outta My Head (L9-R8)
8. Sturm und Drang: Molly the Murderer (L4-R15)
9. Samuli Putro: Olet puolisoni nyt (L17-S20-R11)
10. JVG & Raappana: Kran turismo (L18-S4)

Ne kolme ykköstä ovat PSYn Gangnam Style (L), Brädi ft Redraman Lämpöö (S) ja PMMP:n Rakkaalleni (R). Jos albumimyynti huomioitaisiin, Samuli Putro uhkaisi kärkeä. Mutta koko laskelma on vain hypoteesi – tuskin Itunes haluaa kimppaan Spotifyn kanssa edes tässä muodossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti