sunnuntai 9. syyskuuta 2012

Kakkonenkin Kykenee Kiipeämään

Kerkko Koskinen Kollektiivi teki harvinaisehkon liikkeen debytoituaan toisella sijalla ja edettyään siitä kärkeen. Edellisestä samanlaisesta vastasi toinen Ultra Bra -johdannainen viikolla 19/2011, Scandinavian Music Groupin Manner. Samuli Putro joutui vaihtamaan paikkaa KKK:n kanssa, mutta todettakoon jälkikäteen, että tuoreehkon Kaiku-yhtiön albumeista jo kaksi on noussut ykköseksi (toisen julkaisi Juha Tapio), ja kolmas saattaa tulla muutamassa viikossa (Johanna Kurkela).

Kuuden vuoden tauon jälkeen Neljä ruusua (#4) näkyy kymmenettä kertaa albumitilaston Top 5:ssä. Mark Knopflerilla on ahkerampi lähimenneisyys, mutta Privateeringin 7. sija on paras kymmeneen vuoteen ja miehen soololevyistä jaetulla toisella sijalla. Dire Straitshän vietti viidellä pitkäsoitolla yhteensä 20 viikkoa Suomen listakärjessä.

Lastenlauluja levyttänyt Rajaton (#19) on sekin Top 40:ssä jo 11. kertaa ja boksitetut Whitesnake (#27) sekä Green Day (#44) myös varsin vanhoja varsin tuttuja. Ainoa nuorehko tulokas on sijan 29 rapduo Vitun kova ääni, jolta löytyy vain yksi viimevuotinen tutustumismerkintä. Dramaattisimmin putoavat Saksassa hienosti viidentenä ja 15:ntenä debytoineet Tarja Turunen (12–41) ja Ensiferum (3–18).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti