sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Hittiresepti hakusessa

Aiemmin korkeimmillaan kuudentena nähty jenkkiryhmä Mastodon nappasi albumilistalla aika helposti tyrkyllä olleen ykkössijan. Runsaasti enteitä antanut Ed Sheeranin täkäläinen läpimurto materialisoitui kolmossijaksi. Koko 2000-luvun listasinkkuja pukanneen Tiëston toinen albumitilastovisiitti tuotti saman numeron (40) kuin eka seitsemän vuotta sitten. Siinä viikon uutuudet.

Huomioni jotenkin kiinnittyy nyt radiolistan sijaan 59, jonne on toisella viikollaan pudonnut Jari Sillanpään Malagaan. Ensimmäinen uuden levytyssopimuksen alainen äänite, josta vastaavat tutut listanimet Setä Tamu, Mariska ja Väinöväinö. Itse artisti on kulkenut mediavoitosta toiseen: Syksyn sävel, Vain elämää, Tähdet tähdet... Mikä tökkii?

Tosiasiassa Sillanpää on kaikenkarvaisine latinoprojekteineen pysytellyt sivussa varsinaisista hittimarkkinoista huiman kauan. Satulinna-aikoihin hänen oli helppo aidata oma nurkkansa radiokentästä, mutta nykyinen aktiivisesti popin ja iskelmän rajaa häivyttävä miljöö on arvoitus. Se tietysti lohduttaa ja inspiroi, että tuon miljöön haltuunsa ottanut Kaija Koo on kolme vuotta Sillanpäätä vanhempi.

1 kommentti:

  1. Biisit.infon perusteella näyttää siltä, että Malagaan soi merkittävistä kanavista lähinnä Iskelmällä. Ensimmäisen viikon korkeahko sijoitus taisi johtua vain Iskelmän tehosoitosta. Mm. 13.6. kappale soitettiin 15 kertaa vuorokauden aikana!

    Siitä olen kyllä yllättynyt, ettei kappale ole menestynyt millään tavalla latauksissa tai Spotifyssa.

    VastaaPoista