sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Nimi vaihtuu, nimekkyys pysyy

Albumilistalla huomion vievät toisen viikon nousijat Khid & RPK (23–4) ja Kauko Röyhkä (16–7). Röyhkän petraus johtuu levyn julkaisupäivästä (perjantain sijasta maanantai), hiphopkaksikolla lienee jakelu takkuillut. RPK ja Khid ovat aiemmin tilastoituneet erillään Julma-Henrin ja Paperi T:n kanssa (jälkimmäinen midpricessa), ja hyvän sijan salaisuus avautuu mainitsemalla miesten muita toimintanimiä: DJ Kridlokk, Koksukoo, Euro Crack.

Kauko Röyhkä nettosi yhdeksännen Top 10 -sijansa, mikä on aika paljon koskaan kultalevyä saamattomalta artistilta. Ristiriita selittyy osaltaan sillä, että ensimmäisen huippukauden aikaan 1980-luvun lopulla listaotanta oli erikoisliikepainotteinen eli vaihtoehtomuusikoille suosiollinen. Yhteensä miehellä on 28 albumilistavisiittiä, mutta noinkin hurjalla summalla hävitään yhdelle viikon tulokkaista: A Letter Home (#45) on Neil Youngin 32. merkintä. Ei hänelläkään kultalevyjä.

Korkein uutuus Kube (#10) kohensi edellisestä yrittämästään 29 sijaa. Toinen rappari Francis Koira (#31) on ensikertalainen. 26:ntena näyttäytyy lopulta Absoluuttisen nollapisteen alkujaan vuonna 1999 julkaistu Suljettu. Viiden vuoden tauko taisi vaikuttaa siihen, että vireimmillään kärkikympissä viihtyneen Damn Seagullsin neljäs albumi debytoi vasta sijalla 48. Vai nouseeko tämäkin seuraavalla listalla?

2 kommenttia:

  1. Onko tuonne samaiseen vanhat singlelistat osioon tulossa myös Albumilistaus vuosilta 1972-1995? Ja milloin?

    VastaaPoista
  2. suomenalbumilistat.blogspot.fi on jo olemassa, mutta sisältö mätetään sinne kun on kunnolla aikaa, sitä ei kannata tehdä tipoittain. Toivokaa huonoa lomasäätä.

    VastaaPoista