maanantai 16. kesäkuuta 2014

GGH 26: 14 suosituinta sävelmää


Julio Iglesias 1981, #1, 23 listaviikkoa

Greatest Greatest Hits -kesäsarjassa käsitellään kokoelmia, jotka menestyivät listoilla poikkeuksellisen hyvin artistin muuhun tuotantoon nähden.

Julio Iglesias oli 1970-luvulla hieman neuvostotähti Alla Pugatshovan kaltainen hahmo: hänen huimasta menestyksestään jossain muualla (espanjankielisissä maissa ja Keski-Euroopassa) kerrottiin paljon, mutta ei se oikeasti jaksanut kiinnostaa. Euroviisuissakin hän sattui laulamaan juuri silloin (1970), kun Suomi boikotoi kisaa.

Vuonna 1979 Iglesias muutti USA:han ja teki uuden levytyssopimuksen, jolloin CBS ryhtyi laajentamaan hänen markkinoitaan. Suomessa julkaistu 14 suosituinta sävelmää poimi näytteitä vuosien 1975–1980 tuotannosta, jonka suurimpia hittejä olivat Hey ja Quiereme mucho. Sen sijaan noihin aikoihin brittiykköseksi noussut versio Cole Porterin Begin the Beguinesta jätettiin pois ja ilmestyi myöhemmin.

Suomalaiset ostivat kokoelmaa yli 70.000 kpl, ja listaykkösviikkoja kertyi kahdeksan. Sitä seuranneista studiokiekoista myös Momentos (1982) ylsi paalupaikalle ja platinamyyntiin. Vuosituhannen lopulla Julio koki pienen revivalin ilmeisesti Enrique-poikansa maineen myötä. Enrique tosin ei ole tienannut meiltä yhtään kultalevyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti