keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

Oon vihdoin oikee

Uusi radiohitti on vanhan surma -ilmiötä ei paljon dramaattisemmin voi näyttää toteen kuin mitä Kaija Koolle tapahtui tällä viikolla. Kolme kuukautta putkeen Top 5:ssä juhlinut Kuka sen opettaa romahti hopeakorokkeelta 27:nneksi samaan aikaan kuin seuraaja Supernaiset hyppäsi 117. sijalta viidenneksi. Hyvin toteltu, radiot! Tempun varjossa yhden hitin ihmeeksi luullun Kuningasidean Pohjolan tuulet loikkasi 39–10.

Ihan kuin radiorintamalla olisi tapahtumassa jotain ennakoimatonta. Aikansa eläneet, lähinnä viimevuotiset hitit saavat tiivistä rotaatiota, kuten Vapaus käteen jää sijalla 25 ja Älä tule hyvä tyttö 28:ntena. Oudoksuttavin on silti lähes vuosi sitten julkaistu Sannin Jos mä oon oikee, joka on nyt paremmissa asemissa radiolistalla (#19) kuin koskaan ennen.

Nykyinen listalaatija ei enää tarjoa kanavakohtaista soittoerittelyä, mutta biisit.infon mukaan Sannia veivaavat innokkaasti Suomipop, Aalto ja Metro Helsinki. Ne ovat kaikki Nelonen Median radioita, ja ymmärtääkseni kaikkien musiikkipäällikkö on Mikko Koivusipilä. Silloin tällöin on tullut nuristuksi yksittäisten radioiden liiallisesta vallasta listatapahtumien suhteen, mutta tässä dominanssi tuntuu astuneen vielä yhtä sfääriä ylemmäs.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti