keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

Voittajalle palkinto

Janna sai tämänviikkoisesta saavutuksestaan uudenlaisen tunnustuksen, Musiikkituottajien tästä lähtien kaikille listakärkeen nouseville albumeille ojennettavan Listaykkönen-palkinnon. Ehkä tällainen promootiomuoto herättää väen paremmin seuraamaan, kenelle ja kuinka ansaitusti kunniaa jaetaan. Toisaalta laatijoilla lienee entistä vähemmän aikaa/energiaa tarkistaa tulosten oikeellisuus, kun pikapikaa pitää toimittaa seuraavan palkittavan nimi pystintekijöille.

Ihan eka vastaanottaja Janna ei ole, sillä homma käynnistettiin myöntämällä Helsinki-päivän konsertissa palkinto pisimpään viime vuonna ykkössijaa pitäneelle levylle. Saaja oli Erinin Sä osaat!, jonka kahdeksan viikon potti olikin lähes poikkeuksellinen – tänä vuonna kukaan ei ole hallinnut kolmea viikkoa pitempään. Vaikka se on Erinin ainoa ykköslevy, hän on sen turvin 2000-luvulla 22. eniten ykkösviikkoja kerännyt artisti tai projekti.

Kyllä, olen tehnyt moisen laskelman, ja Erin ei ole huonossa seurassa – tuon 22. sijan jakavat näet hänen kanssaan PMMP, Rammstein ja Metallica. Esimerkiksi Cheek on jäänyt vain puoleen tuosta eli neljään paalupaikkaan. Mutta ketkä 21 ovat edellä ja missä järjestyksessä? Katso ja ihmettele.

2000-luvulla eniten albumilistan ykkösviikkoja keränneet artistit
30 – Nightwish
17 – Anssi Kela
17 – Vesa-Matti Loiri
17 – Jenni Vartiainen
16 – HIM
14 – Yö
13 – The Baseballs
13 – Ari Koivunen
12 – Apulanta
12 – Robin
12 – Vain elämää kausi 1
12 – Maija Vilkkumaa
11 – Adele
11 – Lordi
11 – Pikku G
10 – Coldplay
10 – Zen Café
9 – Samuli Edelmann
9 – Eminem
9 – Il Divo
9 – Madonna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti