perjantai 6. kesäkuuta 2014

GGH 29: Pop! The First 20 Hits


Erasure 1992, #7, 14 listaviikkoa

Greatest Greatest Hits -kesäsarjassa käsitellään kokoelmia, jotka menestyivät listoilla poikkeuksellisen hyvin artistin muuhun tuotantoon nähden.

Brittiduon ura käynnistyi kivulloisesti vuonna 1985, vaikka Vince Clarke oli jo kahdesta kokoonpanosta tunnettu hitintekijä. Vasta neljäs single Sometimes mursi jään sekä kotimaassa että Suomessa. Irtovisiittejä singletilastoomme rekisteröitiin tuon tuosta, mutta albumilistalla ei päästy sijaa 24 ylemmäs.

20 ekaa singleä paketoivan kokoelman julkaisu osui oivaan ajankohtaan. Love to Hate You oli kasvanut meillä kunnon single- ja radiohitiksi loppuvuonna 1991 ja neljän biisin Abba-esque-ep vuoden 1992 menestyneimmäksi sinkkulistaäänitteeksi. Tosin sen Abba-covereista vain yksi otettiin mukaan Popille. Sitä seurasi vielä 21. raitana remix flopanneesta debyyttisinglestä Who Needs Love Like That, joka uudella yrittämällä kiipesi kärkikymmenikköön.

Pop! sinnitteli hienosti joulumarkkinoiden Top 20:ssä ja pistäytyi vuoden vaihduttua seitsemäntenä eli kymmenen sijaa korkeammalla kuin duon mikään studioalbumi. Se keräsi listaviikkojakin yhtä vaille saman kuin kaikki muut Erasure-albumit yhteensä.

2 kommenttia:

  1. "Vasta neljäs single Always mursi jään sekä kotimaassa että Suomessa."
    Siis tarkoitit varmaan Sometimes. Mainitsemasi Always ilmestyi vasta 1994.

    VastaaPoista
  2. Kyllä, korjattu. Kirjoitin lähes samanlaisen tekstin Erasuresta muinaiseen duo-kesäsarjaan, joten hain kai alitajuisesti vaihtelua...

    VastaaPoista